|

Otomotiv sektörünü sarsan iddia: Görevden alındı

Alman otomobil üreticisi Volkswagen (VW) Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Matthias Müller’in görevden alındığı öne sürüldü. Şirketten Müller’in ayrılışına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmazken söz konusu iddia VW’den yapılan yazılı açıklama sonrasında gündeme geldi.

Yeni Şafak
17:14 - 10/04/2018 Salı
Güncelleme: 17:14 - 10/04/2018 Salı
Diğer
VW Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Matthias Müller
VW Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Matthias Müller
VW’den yapılan yazılı açıklamada, şirketin Yönetim Kurulu'nda personel değişiklikleriyle ve Yönetim Kurulu üyelerinin özel sorumluluklarında değişikliklerle de bağlantılı olabilecek şekilde grubun yönetim yapısını daha da geliştirmeyi düşündüğü belirtilerek, “
Bu, Yönetim Kurulu Başkanı'nın pozisyonunda bir değişikliği de içerebilir
” ifadesi kullanıldı.

DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA

Bu hususlara dayanarak, Volkswagen AG İcra Kurulu Başkanı’nın, halihazırda İcra Kurulu ve Yönetim Kurulu'nun belirli üyeleriyle görüşmeler yaptığı aktarılan açıklamada “
Bay Matthias Müller, olası değişikliklere katkıda bulunma konusundaki genel istekliliğini gösterdi
” denildi.

AÇIKLAMA YAPILMADI

Söz konusu açıklama, Alman medyasında Müller’in görevinden ayrıldığı şeklinde yorumlandı. Ancak şirketten Müller’in ayrılışına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

YAZILIM SKANDALI SONRASINDA GELMİŞTİ

Matthias Müller, daha önceki CEO Martin Winterkorn'un, dizel otomobillerdeki yazılım skandalının ortaya çıkmasından birkaç gün sonraki istifasının ardından 2015 yılında Volkswagen'e katılmıştı.

#Matthias Müller
#Volkswagen
#Almanya
6 yıl önce