|

Seyahat süresi 8 dakikaya inecek: Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metro Hattı açılıyor

Bugün açılacak Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metro Hattı ile iki nokta arasındaki ulaşım 8 dakikaya düşecek.

04:00 - 19/03/2024 Salı
Güncelleme: 02:47 - 19/03/2024 Salı
Yeni Şafak
Abdulkadir Uraloğlu.
Abdulkadir Uraloğlu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Arnavutköy-İstanbul Havalimanı arasındaki 14 kilometrelik yeni metro hattını bugün hizmete açacaklarını ifade etti. Bakan Uraloğlu, yazılı açıklamasında, yeni metro hattıyla İstanbul'a yaptıkları raylı sistem uzunluğunun 161,7 kilometreye ulaşacağını dile getirdi. Bakanlık olarak İstanbul'da toplam 147,7 kilometre uzunluğunda olan yedi raylı sistem hattını da devreye aldıklarına işaret eden Uraloğlu, Marmaray'ın yanı sıra Levent-Hisarüstü, Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı, Gayrettepe-Kağıthane-İstanbul Havalimanı metroları gibi projelerin Bakanlık tarafından yapıldığını belirtti. Arnavutköy'den İstanbul Havalimanı'na ulaşımın 8 dakikaya düşeceği bilgisini veren Uraloğlu, şu ifadeleri kullandı:

69 KM'LİK RİNG HATTI TAMAMLANACAK

"Bir yıl içinde hattın devamındaki Halkalı etabını da tamamlayarak, tamamı yeraltında teşkil edilen metro sınıfında, dünyanın da en uzunlarından olacak 69 kilometrelik ring hattını tamamlamış olacağız."

DÖRT İSTASYONDAN OLUŞUYOR

Arnavutköy- İstanbul Metro Hattı'nın dört istasyondan oluştuğunu aktaran Uraloğlu, Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metro Hattı ile Arnavutköy ilçesinin Gayrettepe-Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattı ile bağlanacağını kaydetti.



#Ulaşım
#Yatırım
#Metro
#Abdulkadir Uraloğlu
1 ay önce