|

Tahvil ihracına gelen 3 kat talep güvenin göstergesi

Uluslararası sermaye piyasalarında önceki gün 2 milyar dolar tutarında, 5 yıl vadeli bir tahvil ihracı gerçekleştirildi. Tahvilin getiri oranı yüzde 7,5, kupon oranı yüzde 7,25 olarak gerçekleşti. İhraca yatırımcılardan 6 milyar doların üzerinde talep geldi.

Haber Merkezi
04:00 - 18/10/2018 Perşembe
Güncelleme: 01:12 - 18/10/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Hazine ve Maliye  Bakanı Berat Albayrak
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak

Hazine ve Maliye Bakanlığından yapılan açıklamada, Hazine Finansman Programı çerçevesinde, uluslararası sermaye piyasalarında dün 2 milyar dolar tutarında 5 yıl vadeli bir tahvil ihracı gerçekleştirildiğine işaret edilerek, "Tahvilin getiri oranı yüzde 7,5, kupon oranı yüzde 7,25 olarak gerçekleşmiştir. İhraca yatırımcılardan 6 milyar doların üzerinde talep gelmiştir" ifadesine yer verildi.

GÜVEN GÖSTERGESİ

Açıklamada, ihaleye ilişkin değerlendirmelerine yer verilen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da "İhale, Türkiye'nin sağlam iktisadi temellerinin, dış şoklara karşı dayanıklılığının, hayata geçirdiğimiz politika ve tedbirlerin etkilerinin yatırımcılar tarafından son derece olumlu karşılandığını net bir şekilde yansıtmıştır" diye konuştu.

Albayrak, küresel finans sistemindeki dalgalanmaların bu denli yüksek olduğu bir dönemde ihraç tutarının 3 katından fazla gerçekleşen talebin, piyasaların ve yatırımcıların ülkenin sağlam ekonomik ve finansal göstergelerine duyduğu güvenin bir göstergesi olması açısından oldukça önemli olduğunu vurguladı.

#Berat Albarak
#Tahvil
#Fon
5 yıl önce