|

Adana'da tarım arazileri felaketin eşiğinden döndü

Adana’da geçen hafta metrekareye düşen 247 kilogramlık yağış, kentte 1963 yılından bu yana ölçülen günlük en yüksek miktar olarak kayıtlara geçti. Yapılan koordineli çalışma sonucu tarım ve ekili araziler en az hasarla geçiştirildi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de, aşırı yağışlardan zarar gören vatandaşların hesaplarına biner lira para yatırıldığını duyururken, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ise kredi geri ödemelerinde sorun yaşayan tarımsal faaliyeti devam eden üreticilere yapılandırma imkanı getirileceğini açıkladı.

15:42 - 9/01/2020 Perşembe
Güncelleme: 15:54 - 9/01/2020 Perşembe
IHA
Metrekareye düşen 247 kilogramlık yağış sonrası tarım alanları sular altında kalmıştı.
Metrekareye düşen 247 kilogramlık yağış sonrası tarım alanları sular altında kalmıştı.

6, 7, 8 Ocak günleri arasında Adana ve Karataş civarında meydana gelen yağışlar sel felaketine yol açarken, Devlet Su İşleri (DSİ) 6. Bölge Müdürlüğü ve Seyhan Sol Sahil Sulama Birliği’nin koordineli çalışması sonucu tarım ve ekili araziler en az hasarla geçiştirildi.

TARIM ARAZİLERİ BÜYÜK BİR ZARARDAN KURTULDU

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in de incelemelerde bulunduğu Adana’da, DSİ ve Seyhan Sol Sulama Birliği’nin çabaları tarım arazilerini büyük bir zarardan kurtardı.

HESAPLARA BİNER LİRA YATIRILDI

Çiftçiler ve üreticiler DSİ ve Seyhan Sol Sulama Birliği yöneticilerine gösterdikleri çabadan dolayı teşekkür ederken, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de, aşırı yağışlardan zarar gören vatandaşların hesaplarına biner lira para yatırıldığını duyurdu.

ÇİFTÇİYE BORÇ YAPILANDIRMA MÜJDESİ

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da Sivas'ta yaptığı açıklamada doğal afetlerden etkilenen veya ekonomik sebeplerden dolayı kredi geri ödemelerinde sorun yaşayan tarımsal faaliyeti devam eden üreticilere yapılandırma imkanı getirileceğini açıkladı.

#Devlet Su İşleri
#Adana
#Sel felaketi
#Seyhan Sol Sulama Birliği
#Tarım arazileri
4 yıl önce
default-profile-img