|

Elon Musk'tan heyecanlandıran açıklama: Beşinci düzey otonom sürüşe çok yakınız

Çin'de düzenlenen Dünya Yapay Zeka Konferansı'nda konuşan Tesla'nın CEO'su Elon Musk otomotiv tarafında heyecanlandıran bir gelişmenin haberini paylaştı. Musk, şirketin beşinci düzey otonom sürüş teknolojisini geliştirmeye "çok yakın" olduğunu açıkladı. 5. seviye otonom sürüş bir araçta gelinebilecek en üst seviye olarak adlandırılıyor. Bu seviyedeki otonom sürüşte araç hiçbir insan müdahalesi gereksinimi bulunmadan rahatlıkla yol alabilyor.

15:53 - 9/07/2020 Perşembe
Güncelleme: 15:57 - 9/07/2020 Perşembe
DHA
Tesla'nın beşinci seviye otonom sürüşe çok yakın olduğu açıklandı.
Tesla'nın beşinci seviye otonom sürüşe çok yakın olduğu açıklandı.

ABD merkezli elektrikli araç tasarım, üretim ve pazarlama şirketi Tesla'nın CEO'su Elon Musk, şirketin beşinci düzey otonom sürüş teknolojisini geliştirmeye "çok yakın" olduğunu açıkladı.

YIL SONUNA KADAR TAMAMLANACAK

Musk, Shanghai'da düzenlenen Dünya Yapay Zeka Konferansı'nda (WAIC) yayımlanan video mesajında, teknolojinin temel işlevlerinin bu yıl içinde tamamlanacağına inandığını vurguladı.


YENİ KLİMA SİSTEMİ ÜZERİNDE ÇALIŞILIYOR

Musk ayrıca Tesla'nın yeni bir soğutma sistemi ya da ısı dağıtma sistemi üzerinde çalıştığını ve bu sayede araçlara daha gelişmiş bilgisayarların konulabileceğini söyledi.


  • ABD Kalifornia merkezli Tesla'nın hisselerinde geçen hafta gerçekleşen hızlı tırmanış sonrası şirket dünyanın en değerli otomobil üreticisi düzeyine yükseldi

5. SEVİYE OTONOM SÜRÜŞ NEDİR?

Son seviye sürüş seviyesi olan beşinci seviye otonom sürüşte hiçbir insan müdahalesi gereksinimi bulunmuyor. Direksiyon idaresi, gaz ve fren pedallarıyla hızlanma gibi tüm hareketler, kritik öneme sahip tüm durumlar ile çevre kontrolü ve trafik sıkışıklığı gibi özel durumlarda aksiyon alması olanaklar dâhilinde.

#Tesla
#Elon Musk
#Dünya Yapay Zeka Konferansı
#WAIC
4 yıl önce