Ticaret Bakanı Pekcan: Türkiye ve OECD arasındaki ilişkilerde yeni bir dönem başlatıyoruz

14:23, 22/01/2021, CumaG: Güncelleme: 15:35, 22/01/2021, Cuma
DHA
Ticaret Bakanı Pekcan: Türkiye ve OECD arasındaki ilişkilerde yeni bir dönem başlatıyoruz
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan.

Ticaret Bakanı Pekcan, "OECD İstanbul Merkezi'nin kuruluşuyla Türkiye ve OECD arasındaki ilişkilerde yeni bir dönem başlatıyoruz" açıklamasında bulundu.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "İktisadi İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) İstanbul Merkezi'nin kuruluşuyla, Türkiye ve OECD arasındaki ilişkilerde yeni bir dönem başlatıyoruz" dedi.

  • Bakan Pekcan, 'OECD İstanbul Merkezi' tanıtım törenine video konferans yöntemiyle katıldı. Programda konuşan Bakan Pekcan, OECD'nin bu yeni bölgesel merkezi için İstanbul’un seçilmiş olmasını şaşırtıcı bulmadığını belirtti. Bakan Pekcan, İstanbul'a böylesine kritik bir merkezi kazandırmış olmaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını kaydederek, "OECD'nin de sıklıkla vurguladığı gibi; pandemi sonrası dünyayı, 'yeniden ve daha iyi inşa etme' vaktidir. Bu çerçevede, OECD'den ve OECD İstanbul Merkezi'nden; ülkemiz, bölgemiz ve dünya adına önemli katkılar bekliyor olacağız. OECD İstanbul Merkezi'nin kuruluşuyla, Türkiye ve OECD arasındaki ilişkilerde yeni bir dönem başlatıyoruz" dedi.

'HER TÜRLÜ KÜRESEL İŞBİRLİĞİNİN YAPICI ORTAĞI OLDUK'

Bakan Pekcan, Türkiye olarak hiçbir zaman içine kapanık ve sadece kendi menfaatleri peşinde koşan bir ülke olmadıklarını belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde; bugüne kadar; bölgesel refah ve bölgesel gelişmişlik başta olmak üzere, her türlü küresel işbirliğinin yapıcı ortağı olduk. Gerek tek taraflı yardımlarımız ve teknik destek çalışmalarımızla; gerekse uluslararası inisiyatiflere sunduğumuz etkin katkılarla, ülke olarak, bölgesel ve küresel işbirliğinin savunucusu olmaya devam edeceğiz. OECD İstanbul Merkezi’nin de; bölgesel ve küresel dayanışma ve eşgüdüm anlamında; önemli hizmet ve katkılarda bulunmasını umuyoruz. İnanıyoruz ki OECD İstanbul Merkezi, tüm paydaşlarına, ekonomik büyümeyi sağlamanın etkili, sürdürülebilir ve kapsayıcı yolları ile ilgili aydınlatıcı katkılar sunacaktır" diye konuştu.

'MERKEZE HER YIL 1 MİLYON EURO KATKI SAĞLAYACAĞIZ'

OECD İstanbul Merkezi'nin kullanımı için İstanbul'un en merkezi konumlarından birisinde ofis tahsis ettiklerini hatırlatan Bakan Pekcan, "Merkez, ilk etapta 5 yıllık bir süre için kurulmuş olacak. Ancak, biz inanıyoruz ki; ortaya çıkaracağı seçkin çalışmalar sonucunda bu merkez, daha uzun yıllar boyunca İstanbul’da kalacaktır. Türkiye olarak, merkezin layıkıyla faaliyetlerini yerine getirebilmesi amacıyla, her yıl 1 milyon Euro tutarında bir 'gönüllü katkı' sağlayacağız. Merkezin çalışmalarını sorunsuz ve etkin şekilde sürdürmesi için de gerekli tüm desteği vereceğimizin bilinmesini isteriz" ifadesini kullandı.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026