Trafik sigortasında tavan fiyat kalkabilir iddiası

Yeni Şafak
10:40, 14/11/2017, SalıG: Güncelleme: 10:54, 14/11/2017, Salı
Diğer
Trafik sigortasında tavan fiyat kalkabilir iddiası
Araç sahipleri mevcut trafik sigortası poliçelerini araç satışı vb. nedenler dışında iptal edemiyor.

Zorunlu trafik sigortası fiyatlarında iyileşme sağlanması adına gündeme getirilen trafik sigortası tavan fiyat uygulaması 12 Nisan 2017 tarihinde yürürlüğe girdi. Yeni uygulama ile her il için farklı tavan fiyatlar belirlendi. Trafik sigortası basamaklarına göre belirlenen tavan fiyatlar sonrasında, araç trafik sigortalarında indirim geldi. Fakat bir sigorta şirketinin başkanı tavan fiyat uygulamasının kalkacağını iddia etti. Trafik sigortasında tavan fiyat nedir? Tavan fiyat hakkında bilmek istediği her şey haberimizde.

Bir firmanın Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer, trafik sigortasındaki tavan fiyat uygulamasına ilişkin olarak, "Biz serbest piyasa ekonomisinden yanayız. Bu konuda biraz şikâyetler vardı ve hükümet bir adım attı. Şu anda oldukça stabilize olduğunu düşünüyorum, piyasa bir dengeye geldi. Bu tavan uygulamasının da kalkabileceğini düşünüyorum. Belki bu uygulama yeni yılda kalkar” diye konuştu.

TAVAN FİYAT GEÇEN SENE BAŞLAMIŞTI

Geçtiğimiz yıl yürürlüğe giren ve sürücülere poliçelerini iptal ettirerek, farklı bir şirketten poliçe yaptırmalarına ve prim iadesi almalarına olanak sağlayan mükerrer poliçe uygulaması ise yeni sistemle beraber terk edildi. Artık araç sahipleri mevcut trafik sigortası poliçelerini araç satışı vb. nedenler dışında iptal edemiyor.


TAVAN FİYATLA NE HEDEFLENDİ?

Ülkemizde 20 milyondan fazla araç sahibinin yaptırmak zorunda olduğu trafik sigortası, son iki yıldır ciddi tartışmaların odağında yer alıyor. 2015’ten bu yana ciddi bir yükselişe geçen zorunlu trafik sigortası fiyatlarının bir türlü düşürülememesi, daha önce de gündeme getirilen tavan fiyat uygulamasının hayata geçirilmesi yönünde karar verilmesine neden oldu.


KAZA YAPANA YÜZDE 20 ZAMLI TRAFİK SİGORTASI

Zorunlu trafik sigortası fiyatları belirlenirken sigorta şirketleri, sürücülerin bulundukları trafik sigortası basamağını göz önünde bulunduruyor. Trafik sigortası poliçelerinde toplamda 7 basamak bulunuyor. Trafiğe ilk defa çıkan sürücü 4. basamakta yer alırken, sürücünün poliçe dönemi boyunca herhangi bir hasara neden olması veya olmamasına göre trafik sigortası basamağı yeniden belirlenir. Herhangi bir hasara neden olmayan sürücü bir sonraki poliçe döneminde 5. basamakta yer alarak indirim hakkı elde ederken, hasara neden olan sürücünün ise trafik sigortası basamağı düşürülerek poliçe priminde yüzde 20 oranında zam yapılır.


Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026