|

'TÜMOSAN yeni motor geliştiriyor'

MÜSİAD tarafından CNR Expo'da bu yıl 17'ncisi gerçekleştirilen MÜSİAD EXPO'nun açılışında TÜMOSAN standını ziyaret eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yerli ve milli üretimi desteklediği için TÜMOSAN'ı tebrik ettiğini açıkladı. Varank, "TÜMOSAN özelleştirildikten sonra özellikle traktör üretimine ağırlık verdi. Yeni bir motor geliştiriliyor. Hepsini yakından takip ediyoruz. İnşallah bu kabiliyetleri ülkemize kazandırmaya devam edecek" açıklamasında bulundu.

Yeni Şafak
15:14 - 21/11/2018 Çarşamba
Güncelleme: 16:15 - 21/11/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, 17'ncisi gerçekleştirilen MÜSİAD EXPO fuarında TVNET'e açıklamalarda bulundu.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, 17'ncisi gerçekleştirilen MÜSİAD EXPO fuarında TVNET'e açıklamalarda bulundu.
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından CNR Expo'da bu yıl 17'ncisi gerçekleştirilen MÜSİAD EXPO,
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank
'ın katılımıyla başladı.
TÜMOSAN standında son teknolojik yenilikleri inceleyen Varank'a
Albayrak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Nuri Albayrak
eşlik etti.

"Yeni motor geliştiriliyor"

TVNET'e konuşan Bakan Varank, "Yerli ve milli üretimi desteklediğiniz için tebrik ediyoruz. Forklift'te de satışlar başlamış, çok hoşuma gitti" diyerek şu açıklamalarda bulundu:

"
TÜMOSAN özelleştirildikten sonra özellikle traktör üretimine ağırlık verdi. Yeni bir motor geliştiriliyor. Hepsini yakından takip ediyoruz. İnşallah bu kabiliyetleri ülkemize kazandırmaya devam edecek
.

Fuarın önemine değinen Sanayi Bakanı Varank, "Burada çok önemli işbirlikleri kuruluyor. 4 gün boyunca hem dünyadan hem de Türkiye'den katılımcılar, yatırımcılar bir araya geliyor. Bu fırsatları değerlendirmeye çalışıyor. Eskiden buralardaki stant sayısı belki onlarla ifade edilirdi. Şu anda binlerce katılımcı var, bu çok güzel bir rakam. Gördüğünüz gibi uluslararası ilgi de çok fazla bu fuara. İnşallah böyle fuarlarla yatırımcılarımızı dünyayla tanıştıracağız. Hem de yurt dışından Türkiye'yle yatırım yapmak isteyen yatırımcılara ülkemizi tanıtacağız"

Projelerimizi bir bir ilan ediyoruz

Sanayi üniversite işbirliğinin daha da artacağını ifade eden Varank, "Projelerimizi bir bir ilan ediyoruz. Sanayi doktora programının sonuçlarını dün açıkladık. Biz bu kadar ilgi beklemiyorduk. Sanayide çalışacak 517 doktora öğrencimizi destekleyeceğiz." dedi.

17. MÜSİAD EXPO


  • Rekor sayıda katılımcı ülkeyi ağırlayan etkinlik, 24 Kasım'a kadar devam edecek. 8 binin üzerinde B2B görüşmesine ev sahipliği yapması beklenen etkinliğe, 124 farklı ülkeden 400’e yakın alım heyeti katılıyor. 17. MÜSİAD EXPO, uluslararası iş fırsatları sunan bir platform olduğu kadar, bu yıl, üretmek isteyen sanayicinin yüzünü güldürecek somut projelerin de açıklanacağı bir fikir paylaşım ortamına dönüştü.

#​MÜSİAD
#CNR Expo
#TÜMOSAN
#Sanayi ve Teknoloji Bakanı
#Mustafa Varank
5 yıl önce