|

Türkiye’den ilgi hiçbir zaman eksilmez

Ernst & Young (EY) Türkiye Başkanı Metin Canoğulları, Moody's'in Türkiye'nin notunu düşürmesinin Türkiye'deki para hareketlerini negatif etkilemeyeceğini vurguladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/09/2016 الأربعاء
Güncelleme: 21:19 - 27/09/2016 الثلاثاء
Yeni Şafak

Türkiye'nin dinamik yapısı ve sunduğu fırsatlarla yatırımcıların kolay vazgeçemeyeceği bir ülke haline geldiğine dikkat kçeken Canoğulları, “Para nereye gidecek? Bu kadar fırsat sunan kaç ülke var? Türkiye'den ilgi hiçbir zaman çekilmez" diye sordu.



HERKESİN GÖZÜ BİZDE


EY Türkiye Başkanlığına atanmasının ardandan basın mensuplarayla İstanbul'da bir araya gelen Metin Canoğulları, uluslararası şirketlerin İran pazarına girmek için Türk firmalarıyla birlikle çalışmayı tercih edeceklerini belirtti. Canoğulları, Suriye'deki iç savaş sona erdiğinde de bu ülkenin imarında en büyük rolü Türkiye'nin oynayacağını anlattı. Türkiye'nin birçok sektörde büyük gelecek vaat ettiğini ifade eden Canoğulları, “Türkiye, çıktığınız zaman tekrar kolay girebileceğiniz bir pazar değil. Bu yüzden yatırımcılar Türkiye ile ilgili karar alırken çok daha vizyoner ve komplike düşünmeliler" diye konuştu.



VARLIK FONU BÜYÜKLÜĞÜ 200 MİLYAR $'I AŞAR


Türkiye Varlık Fonu projesini ise doğru zamanda yapılan başarılı bir hamle olarak niteleyen Canoğulları, “G-20'de Varlık Fonu olmayan tek ülke bizdik. Halbuki, Türkiye'nin çok ciddi varlıkları var. Varlık Fonu'nun içinde çok büyük kuruluşların varlıkları konuluyor. Ben ifade edilen 200 milyar dolarlık hedefin de çok daha fazlasına ulaşılacağını düşünüyorum" dedi. değerlendirmesinde bulundu. Bin 300 çalışanlarının bulunduğu bilgisini paylaşan Canoğulları, şunları söyledi: "250-300 kişilik daha personel alımı yaptık. Biz bu ülkeye güvenmesek, bu ülkenin vaat ettiği potansiyeli görmesek bu kadar personel alımı yapar mıyız?"



Canoğulları

, Türkiye'deki darbe girişiminin detaylarını ve etkilerini anlatmak için EY olarak rol üstlenmek istediklerini dile getirdi. Bu konuda bir seferberlik başlatacaklarını belirten Canoğulları, uluslararası yatırımcılara Türkiye'nin gerçek dinamikleri ve ekonominin normal işlediği konusunda görüşlerini aktaracaklarını anlattı. Canoğulları, Türkiye'nin her köşesine gitmeyi planladıklarını vurgulayarak, “Türkiye'de bir şirketi büyütmek, Avrupa'ya göre çok daha kolay. Büyük bir girişimci kitlesi var ve girişim ruhu çok canlı.” ifadelerini kullandı. Canoğulları, bu yapının Türkiye'yi tanıyan uluslararası yatırımcıları da heyecanlandırdığını kaydetti.



#Ernst & Young
#Metin Canoğulları
#Moody's
٪d سنوات قبل