Uganda ile Türkiye temasta: 2,2 milyar dolarlık demiryolu ihalesi

14:05, 12/01/2023, PerşembeG: Güncelleme: 14:12, 12/01/2023, Perşembe
AA
Uganda ile Türkiye temasta: 2,2 milyar dolarlık demiryolu ihalesi
Arşiv

Uganda, 8 yıl önce Çinli bir şirketle temaslarda bulunarak inşa etmeyi planladığı Makala-Kampala demiryolu inşasını iptal ederek, Çinli şirket yerine Türk şirket ile görüşmelere başladı.

Kenya sınırındaki Malaba'dan başlayarak başkent Kampala'ya gidecek olan 273 kilometrelik yeni demir yolu hattı ihalesi, Çinli Harbour Mühendislik Şirketi'nin (CHEC) yeterli mali destek bulamaması nedeniyle iptal edildi.

Proje için yıllardır Çin Eximbank dahil olmak üzere farklı kredi kuruluşlarından aradığı desteği bulamayan Uganda, Afrika'da çok sayıda demir yolu inşasını üstlenen Yapı Merkezi'yle temas kurdu.

Çin'in, Kovid-19 salgını sonrası Afrika'daki büyük altyapı projelerinin finansmanında çekingen davrandığı belirtildi.

Proje Koordinatörü Mühendis Perez Wamburu, Yapı Merkezi'yle mutabakat zaptı imzalandığını belirterek, şirketin hükümetin teklifine birkaç hafta içinde cevap vermesinin beklendiğini söyledi.

Wamburu, projenin finansmanı için yeni bir model belirleneceğini ve ihracat kredi ajanslarından yararlanılacağını kaydetti.

Etiyopya ve Tanzanya gibi Doğu Afrika ülkelerinde demir yolu inşası üstlenen Yapı Merkezi, geçen yıl "dünyanın en büyük 250 uluslararası müteahhidi" arasında 58. sıraya yükselmişti.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026