|

Üreten Türkiye’nin bankası

Halkbank, yılın ilk yarısında aktif büyüklüğünü yüzde 20,3 artışla 716,5 milyar liraya yükseltti. Yüzde 21,3 seviyesindeki KOBİ kredileri pazar payıyla sektördeki liderliğini koruduklarını belirten Genel Müdürü Osman Arslan, “Üreten Türkiye’nin güçlü bankası olarak KOBİ Bankacılığı alanında 83 yıldır ülkemizin ekonomik kalkınmasına katkımızı etkin şekilde ortaya koymaktayız” dedi.

Haber Merkezi
00:49 - 14/08/2021 السبت
Güncelleme: 00:53 - 14/08/2021 السبت
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Halkbank’ın, 2021 Haziran sonu itibarıyla aktif büyüklüğünü geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 20,3 artarak 716,5 milyar lira olarak gerçekleşti. Halkbank açıklamasına göre, yılın ikinci çeyreğinde başta kadın girişimciler olmak üzere KOBİ’lerin desteklenmesine yönelik uygulamalarını çeşitlendiren Banka, toplam kredilerini yüzde 14,7 artışla 598,9 milyar liraya yükseltirken, toplam mevduatını da yüzde 26,8 büyüterek 507,3 milyar lira seviyesine getirdi.

REEL SEKTÖRÜN YANINDA OLDUK

İlk yarı verilerini değerlendiren Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, “Halkbank olarak bu dönemde toplam kredilerimizi yüzde 14,7 artışla 598,9 milyar TL’ye yükselterek, reel sektörün finansmana erişimine güçlü şekilde destek vermeyi sürdürdük” ifadelerini kullandı. Bu dönemde mevduat sahiplerinin Halkbank’a büyük ilgi gösterdiğine dikkati çeken Arslan, “Toplam mevduatımızı yüzde 26,8 büyütme başarısı göstererek 507,3 milyar TL seviyesine getirdik ve aktif büyüklüğümüzü de yüzde 20,3 artışla 716,5 milyar TL’ye taşıyarak Türkiye finans sektörüne yön veren öncü kurumlardan biri olma misyonumuzu sürdürdük” dedi.

KOBİ KREDİLERİNDE LİDERLİĞE DEVAM

Esnaf kredilerinin de dahil olduğu KOBİ kredilerinde son bir yılda 83 milyar TL kredi kullandırımı yapılarak 204,2 milyar TL’lik kredi bakiyesine ulaştıklarına dikkat çeken Arslan, “Yüzde 21,3 seviyesindeki KOBİ Kredileri pazar payımızla sektördeki lider konumumuzu koruduk. Üreten Türkiye’nin güçlü bankası olarak KOBİ Bankacılığı alanında 83 yıldır ülkemizin ekonomik kalkınmasına katkımızı etkin şekilde ortaya koymaktayız” değerlendirmesinde bulundu.


9 YENİ ŞUBE AÇTI

Genel Müdür Arslan, başarılı finansal sonuçların oluşmasında dijital dönüşüme zamanında yaptıkları yatırımların ve bu yolda aldıkları mesafenin önemli bir payı olduğuna dikkat çekti.

Arslan, şunları kaydetti: “Pandemi döneminde dijital ve mobil bankacılık kullanımı katlanarak artmıştır. 2021 Haziran sonu itibarıyla mobil şube, internet bankacılığı, SMS, ATM ve Halkbank Dialog dijital kanallarımızdaki üye sayımızı artırdık. Banka organizasyon yapısında da Dijital Dönüşüm

ve Dijital Bankacılık hizmetlerini öne çıkaracak şekilde değişiklik gerçekleştirdik. Bunun yanı sıra geleneksel bankacılık hizmet kalitemizi de koruduk ve son 1 yılda 9 yeni şube açarak hizmet ağımızı genişlettik ve şube sayımızı 1.015’e yükselttik.”

#Osman Arslan
#Halkbank
#Türkiye
#KOBİ
٪d سنوات قبل