'Yarıyıl tatilini turizm bölgelerinde geçirin'

Yeni Şafak
12:16, 07/01/2017, CumartesiG: Güncelleme: 12:19, 07/01/2017, Cumartesi
IHA
'Yarıyıl tatilini turizm bölgelerinde geçirin'
20 Ocak 2017 tarihinde başlayacak 16 günlük yarıyıl tatilinin turizm bölgelerinde yapılması isteniyor.

2016-2017 eğitim öğretim yarıyıl tatilinin yaklaştığını hatırlatan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, geçtiğimiz yıl turizmde yaşanan gerileme ve ekonomide yaşanan olumsuzluklar sebebiyle vatandaşların 20 Ocak 2017 tarihinde başlayacak 16 günlük sömestri tatillerini turizm bölgelerinde yapılmasını istedi.

İngiliz The İndependent Gazetesi'nde yayınlanan makalede herkesin Türkiye'ye tatile gitmeleri çağırısını olumlu karşıladığını ifade eden Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Vatandaşlarımız da bu çağırıya uymalı ve ilk adımı 20 Ocak'ta başlayacak 16 günlük yarıyıl tatillerini ülke içinde yaparak atmalıdırlar. Yani 2017 yılını fırsat yılına çevirmeliyiz" dedi.



"Terör uluslararası iş birliği ile önlenir"


Terörün turizm endüstrisi üzerinde oluşturduğu olumsuz sonuçların büyük boyutlarda olduğunu belirten Palandöken, "Turizm sektörünü hedef haline getiren saldırıların planlanmasından gerçekleştirilmesine kadar geçen süreç ancak uluslararası çaptaki kriz yönetimi planlarıyla önlenebilir. Terörizmle baş edebilmek için önce bu illetin uluslararasında kabul görecek bir tanımının olması gerekmektedir. Bu tanım çerçevesinde mücadele taviz verilmeksizin yapılmalıdır. Gerek ekonomik gerekse siyasi nedenlerle teröre destek veren, görmezden gelen ülkelerin bu tutumlarından vazgeçmeleri için kamuoyu baskısı oluşturulmalıdır" diye konuştu.



"Uluslararası işbirliği yapılmalı"


Uluslararası alanda turizm sektörü özelinde işbirliği tesis edilmesi gerektiğini de anlatan Palandöken, "Bu işbirliği BM, NATO ya da Avrupa Parlamentosu tarzında bir örgütlenmeye dönüştürülmelidir. Terör konusunda sürekli yenilenen, geliştirilen, değiştirilen mücadele politikası yapılmalıdır. Kamuoyunda acilen korkunun vatandaşların üzerinden atılması için çalışılmalı, kargaşa ortamı doğuracak açıklamalardan sakınılmalıdır. Uluslararası düzeyde turizm strateji merkezleri kurulmalıdır. Terörle mücadelenin en önemli unsuru olan güvenlik güçlerinin morali yükseltilip sürekli canlı tutulmalıdır. Teröre karşı taviz verilmemelidir. Sürekli açıklamalarla devletimizin terörle mücadeledeki haklılığını anlatmalıyız. Saldırılar nedeniyle turizm sektörünün kendine gelebilmesi için finansal teşvik, ücretsiz tanıtım kampanyaları gibi devlet destekleri sağlanmalıdır. En önemlisi şimdiden başlayarak 2016 yılında kaybedilen pazarı yeniden kazanabilmek için ulusal bir turizm kampanyası başlatmalıyız. Cennet ülkemizin güzelliğini ve avantajlarını başta Rusya olmak üzere Avrupa ve Uzak Doğu'da çok iyi anlatmalı ve tanıtmalıyız. Bu faaliyetleri sadece turizm acentelerinden beklememeliyiz. Ülkemizin güzelliklerini tanıtmak yurt dışına giden her Türk vatandaşının ulusal bir görevi olmalıdır. Aynı zamanda yurt dışı giriş ve çıkışlarında gümrük ve sınır kapılarına ülkemizi tanıtıcı ücretsiz broşür ve rehberler dağıtılmalıdır" ifadelerini kaydetti.








Başlıklar :Turizm2017Yarıyıl
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026