|

Yerli otomobilin görüntüsü birkaç aya çıkacak

Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, yerli otoda ilgili komitelerin kurulduğunu, birkaç ay içerisinde aracın profiliyle ilgili açıklama yapacaklarını söyledi. Yerli otomobilin özellikleri ne olacak, yerli otomobil ne kadar yakacak?

Yeni Şafak
07:49 - 1/02/2018 Perşembe
Güncelleme: 08:53 - 1/02/2018 Perşembe
Diğer
Yerli otomobilde 5 babayiğit kendi uzmanlık alanlarına göre projede yer alacak.
Yerli otomobilde 5 babayiğit kendi uzmanlık alanlarına göre projede yer alacak.

Yerli otomobilin 5 babayiğidinden biri olan Anadolu Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, çalışmaların iyi gittiğini ve 5 ortağın da özveriyle çalıştığını söyledi. Danışmanlık firması Boston Consulting'in ismini açıkladığı için ortakların tepkisini çektiğini dile getiren Özilhan, "Konuşmama kararımız var ama şunu söyleyebilirim: Komiteler kuruldu. Birkaç ay içerisinde otomobilin profili ile ilgili açıklama yapabileceğiz" dedi. Sabah'ın haberine göre, yerli otomobilde 5 babayiğit kendi uzmanlık alanlarına göre projede yer alacak. Buna göre yazılımı Turkcell, elektronik aksamı Vestel, üretimi BMC, satış ve pazarlamayı Anadolu Grubu, tasarım ve mühendisliği ise Kıraça Holding'in yapması bekleniyor. 5-6 saatte doldurulabilecek bataryaya sahip olacak yerli otomobilin 100 kilometrede 2 liralık şarj maliyeti olacak. Araçta ayrıca otomatik pilot özelliğinin de olması planlanıyor.

HAKLI OPERASYON

Sınır güvenliği için Afrin'de başlatılan Zeytin Dalı operasyonuyla ilgili de değerlendirmelerini aldığımız Özilhan şunları söyledi: "Türkiye çok doğru bir politika ve diplomasi uyguladı. Devlerin mücadele ettiği bir arenada çok önemli bir hamle yaptı. Bu hamle bölgeye huzur getirir. Devletimizin yanındayız, destekliyoruz." Operasyonun ekonomiye çok büyük etkisi olacağını düşünmediklerini dile getiren Özilhan, "Kurda ve borsada bir rahatlama oldu. Piyasada özgüven oluştu. Türkiye her fırsatta inançla söylediği şeyleri şimdi de uyguluyor ve her şeye rağmen hâlâ yatırım yapılabilecek bir ülke. Biz de yatırım yapmaya devam edeceğiz. Gelecek stratejilerimizde herhangi bir değişiklik yok. Zaten hiçbir yabancının Türkiye'den zarar ettim dediğini duymadım" dedi.

#Yerli otomobil
#Anadolu Grubu
#Tuncay Özilhan
6 yıl önce