|

'Yeşil büyüme dünya ekonomisini 26 trilyon dolar büyütür'

Fosil yakıtların terk edilmesinin global büyümeyi baltalayacağı korkularını ortadan kaldırmayı hedefleyen Ekonomi ve İklim Global Komisyonu tarafından hazırlanan raporda, iklim değişikliği ile güçlü şekilde mücadele etmenin 2030'a kadar küresel ekonomiyi en az 26 trilyon dolar artıracağı belirtildi.

Yeni Şafak
11:03 - 5/09/2018 Çarşamba
Güncelleme: 11:07 - 5/09/2018 Çarşamba
DHA
​Fosil yakıtları terk edilmeye başlandı.
​Fosil yakıtları terk edilmeye başlandı.

Eski hükümet başkanları, iş dünyası liderleri ve ekonomistlerin oluşturduğu Ekonomi ve İklim Global Komisyonu'ndan (Global Commission on the Economy and Climate) yapılan açıklamada, "daha yeşil bir büyümeye" geçmenin istihdam ve ekonomileri büyüteceğini vurgulandı.

Komisyon raporunu kaleme alan isimlerden Helen Mountford yaptığı açıklamada, "Hala daha az karbon salınımı patikasına doğru gitmenin maliyetli olacağı algısı var. Biz bu rapor ile öncelikle bu fikire darbe vurmaya çalışıyoruz. İklim değişikliğine karşı cesur adımlar normal iş aktivitesinin sürdürülmesi için karşılaştırıldığında bugünden 2030'a kadarki bir dönemde global ekonomide 26 trilyon dolar net kümülatif fayda sağlayabilir" dedi.

#Ekonomi ve İklim Global Komisyonu
#Helen Mountford
6 yıl önce