|

Yumurtada zam oyununa inceleme: Ticaret Bakanlığı müfettiş görevlendirdi

Temel gıdada yapılan yüzde 7’lik KDV indirimine karşın düşmeyen yumurta fiyatları tepkilere neden oluyor. Ticaret Bakanlığı, indirim öncesi bazı firmaların yumurta fiyatlarını artırdığı şikayetleri üzerine müfettiş görevlendirdi. Üretici, tedarikçi ve perakendeciler gezilerek, firmaların son bir yıldaki fiyat skalası incelenecek.

Nur Banu Aras
00:00 - 20/02/2022 Pazar
Güncelleme: 22:51 - 19/02/2022 Cumartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
Temel gıdada yapılan yüzde 7’lik KDV indiriminin ardından Ticaret Bakanlığı da indirimin fiyatlara yansıyıp yansımadığını denetlemek için sahaya indi. Bakanlık, gelen şikayetler üzerine
yumurtada
KDV indiriminden önce bazı firmaların
yumurta
fiyatlarında artışa gittiğini tespit etti. Kötü niyetli olduğu vurgulanan fiyat artışının incelenmesi için müfettiş görevlendirildi.

FATURALARA MERCEK

Müfettişler, 3 ayaklı bir inceleme yapacak.
Yumurta üreticisi, tedarikçisi ve perakendecisi incelenecek.
Söz konusu firmaların son bir yıldaki fiyat skalasına bakacak. Ürünün KDV indiriminden önceki ve sonraki fatura ibrazı istenecek. Son bir haftalık fatura kayıtları da denetlenecek. KDV indiriminden önce yapılan zamlar tespit edilerek ceza yazılacak.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş imzalı 81 ile gönderilen talimatlar uyarınca da gıda sektörüne yönelik denetimler artacak. Üretici, tedarikçi ve perakendeci olmak üzere yapılacak 3 ayaklı denetimler diğer gıda ürünlerinde de devam edecek. Bakanlığın merkez ve taşra teşkilatında görevli müfettişler KDV indiriminin ardından etiket denetimi yapacak. Temel gıda ürünleri incelenecek. Faturalar devletteki kayıtlarla karşılaştırılacak.


#Ticaret Bakanlığı
#yumurta
#KDV
#Mehmet Muş
2 yıl önce