|

Meral Akşener’den İmamoğlu’na Cumhurbaşkanı adayı ol çağrısı

Akşener açıklamasında, "Üzülerek söylüyorum ki dün itibarıyla 6'lı masa artık millet iradesini kararlarına yansıtma kabiliyetini kaybetmiştir. Ne kumar masasında ne de noter masasında olmayacağız." dedi. Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a adaylık çağrısı yapan Akşener, kritik kırılmanın eşiğinde milletin kendilerini göreve çağırdığını söyledi. Kılıçdaroğlu da bu açıklamaların ardından 'Merak etmeyin bütün taşlar yerine oturacak' ifadelerini kullandı. Meral Akşener’in çağrısına Ekrem İmamoğlu cevap verdi. İşte İmamoğlu'nun adaylık açıklaması.

16:44 - 3/03/2023 Cuma
Güncelleme: 08:42 - 4/03/2023 Cumartesi
Yeni Şafak
Meral Akşener'den İmamoğlu'na çağrı: Göreve çağırıyorum
Meral Akşener'den İmamoğlu'na çağrı: Göreve çağırıyorum

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Üzülerek söylüyorum ki dün itibarıyla 6'lı masa artık millet iradesini kararlarına yansıtma kabiliyetini kaybetmiştir" dedi.

Meral Akşener partisinin Genel İdare Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. 6'lı masaya tepki gösteren Akşener İyi Parti'nin kıskaca alındığını söyledi. İşte Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar: "Boyun eğmeyeceğiz"

6'lı masa
  • "Sayın Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'na çağrıda bulunmak istiyorum. Değerli başkanlarım, siz milletin iradesi ile seçildiniz. Tüm engellere rağmen çok çalıştınız. Milletimizi enkazından altında bile yalnız bırakmadınız. Milletimiz sizi göreve çağırıyor. Bu vazife reddedilemez, görmezden gelinemez bir vazifedir. Bu çağrının sahibi millettir. Bu karar milletindir. Bu saatten sonra bizlere düşen bir seçim yapmaktır. Ya şanlı mücadelede milyonlarla yürüyeceğiz ya da trajik hikayede figüranlık yapacağız. Ya tarih yazacağız ya tarih olacağız."

"Ceketimi assam aday ederim diyenlerin karşısında dimdik duruyoruz"

"Biz bu günlere kirli pazarlıkları redderek geldik. Alışılmış yenilgilere karşı çıkarak geldik.Geldiğimiz noktada İyi Parti bir kıskaca alınmış, dayatmaya mecbur bırakılmış, ölümle sıtma arasında tercihe zorlanmıştır ve elbette buna boyun eğmeyecektir. Ceketimi assam aday ederim diyenlerin karşısında dimdik duruyoruz, durmaya da devam edeceğiz. Yenilgi yenilgi büyüyen küçük hesaplar 85 milyonun kutlu zaferine tercih edilmiştir. Şahsi hırslar Türkiye'ye tercih edildi. Üzülerek söylüyorum ki dün itibarıyla 6'lı masa artık millet iradesini kararlarına yansıtma kabiliyetini kaybetmiştir. Ne kumar masasında ne de noter masasında olmayacağız."

Meral Akşener’den İmamoğlu’na Cumhurbaşkanı adayı ol çağrı

"Dün nihayet ortak Cumhurbaşkanı adayının kim olacağını tartıştık. 5 siyasi parti tek bir ismi dile getirerek Sayın Kılıçdaroğlu'nun adaylığına 'evet' dedi. Biz iki ismi beyan ettik, Mansur Yavaş ile Ekrem İmamoğlu'ydu.” Akşener, kritik kırılmanın eşiğinde milletin kendilerini göreve çağırdığını söyledi.

Ekrem İmamoğlu Meral Akşener'in çağrısını kabul etti mi?

  • Ekrem İmamoğlu, Akşener'in çağrısına şu şekilde cevap verdi: “Millet İttifakı halkımızın içinden geçtiği zor bir dönemde ağır bir sorumluluk alarak devleti etkin ve demokratik, toplumu huzurlu ve zengin kılma iradesiyle kurulmuş bir siyasi birliktir. Milletimize çaresiz, umutsuz ve yalnız olmadıklarını göstereceklerine inanıyorum. CHP'nin öz evladı ve Millet İttifakı'nın Belediye Başkanı olarak milletimizin arzu ettiği birlik içinde, ittifak masasında irademizi temsil eden Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ve Millet İttifakı'nın, eksilmeden çoğalarak büyüyeceğinden şüphem yoktur." İmamoğlu paylaşımında Kılıçdaroğlu ve Yavaş’ın sosyal medya hesaplarını etiketledi.


#Ekrem İmamoğlu
#Meral Akşener
#mansur yavaş
#kemal kılıçdaroğlu
#iyi parti
#6lı masa son dakika
1 yıl önce