Çiftehavuzlar nefes alacak

Yeni Şafak
00:00, 22/05/2010, CumartesiG: Güncelleme: 12:50, 22/05/2010, Cumartesi
Yeni Şafak
Çiftehavuzlar nefes alacak
Çiftehavuzlar nefes alacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, sağlık ve sporcu bir nesil yetiştirmek istediklerini söyledi. Altepe, Çiftehavuzlar Mahallesi'nde yeni yaşam merkezi haline gelecek projenin tamamlanmasıyla bölgenin nefes alacağını söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin sağlıklı ve yaşanmaktan mutluluk duyulan bir Bursa hedefiyle kentin değişik bölgelerine yaptığı yaşam merkezlerine Çiftehavuzlar Mahallesi'nde bir yenisi daha ekleniyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Çiftehavuzlar Mahallesi projesini yerinde inceleyerek, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Fehmi Ökten'den bilgi aldı. Bursa'nın modern bir şehir olması için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Altepe, “Demiryolu altında boş kalan tek yer olan bu alanı meydan ve sosyal donatı alanı olarak değerlendireceğiz” dedi.


8 BİN METREKARELİK ALAN KAMULAŞTIRILDI

Başkan Altepe, Osmangazi Belediye Başkanlığı döneminde Fatih, Çiftehavuzlar ve Tuna mahalleleri arasındaki tek boş alan olan 12 bin metrekarelik alanın imar hakkının çıktığını, ancak bölgenin yeşil alan, park ve meydanı içinde bulunduran bir sosyal donatı alanı olarak kullanılması kararı alındığını söyledi. Fertur (Ferruh Ertur) İlköğretim Okulu'nun yanındaki 8 bin metrekarelik bölgede yapılacak projeyle bu dönemde Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırıldığını belirten Altepe, “Buraya bölgenin ihtiyacını karşılayacak spor ve oyun alanları, vatandaşların çocuklarını getirebilecekleri park ve kafeteryalar yapılacak. Proje tamamlandığında bölgenin değeri ve kalitesi artacak” diye konuştu.


SAĞLIKLI NESİLLER YETİŞTİRİLECEK

Çalışmaların hızlı bir şekilde sürdüğünü kaydeden Altepe, bölge halkının buradan rahatlıkla yararlanacağını ifade etti. Bursalılar'ın her güzelliği hak ettiğini de söyleyen Altepe, “İnsanlar buraya yaya olarak ulaşabililip dinlenebilecekler. Vatandaşlarımıza nefes alabilecekleri alanlar açıyoruz. Mahallelerde hemşehrilerimizin yararlanabilecekleri spor mekanları yapıyoruz. Sağlıklı ve sporcu bir nesil yetiştirmek ve semtlerimizde bunların yapılması önemli” şeklinde konuştu. İnşaat çalışmalarını inceleyen Başkan Altepe, Fertur İlköğretim Okulu öğrencilerinin tezahüratlarıyla ve sevgi gösterileriyle karşılandı. Daha sonra Karacabey İnkaya Köylüleri Kültür ve Dayanışma Derneği lokalinde vatandaşlarla sohbet eden Başkan Altepe, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen çocuklara Bursaspor forması armağan etti.


Başlıklar :
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026