|

Erdoğan milyonlara müjdeyi verdi: İlk yasa teklifi emekliye zam düzenlemesi olacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis’in yeni yasama yılı açılışındaki konuşmasında emekli maaş zammına ilişkin son dakika açıklamasında bulundu. Erdoğan, “Emeklilerden gençlere kadar toplumun her kesimine özel yasal düzenlemeler teker teker hayata geçirilecek. İlk yasa tekliflerinden biri emekli maaşlarına yapılacak düzenleme olacak” dedi. Peki 2024 ocak emekli zammı ne kadar olacak, emekliye ara zam gelecek mi?

14:41 - 1/10/2023 Pazar
Güncelleme: 10:23 - 2/10/2023 Pazartesi
Yeni Şafak
Emekli maaş zammı
Emekli maaş zammı

Emeklilerin gündemince yapılacak olan zam oranı bulunuyor. Emekli zammı son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Diğer taraftan emekliye ara zam gelip gelmeyeceği araştırılıyor. Peki 2024 ocak emekli zammı ne kadar olacak, emekliye ara zam gelecek mi? TBMM Genel Kurulu yeni yasama yılının açılışı için düzenlenen törende toplandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni yasama yılı açılışında konuşma yaptı.

Emekli zammı ne zaman Meclis’e gelecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli zammı düzenlemesine ilişkin olarak, “Yeni dönemde milyonca kişiyi ilgilendiren önemli düzenlemeler için mesai yapılacak. Emeklilerden gençlere kadar toplumun her kesimine özel yasal düzenlemeler teker teker hayata geçirilecek. Meclis'in bu dönem en önemli mesaisi ise yeni ve sivil anayasa olacak. İlk yasa tekliflerinden biri emekli maaşlarına yapılacak düzenleme olacak. Aile Bankasından gençlere özel desteklere kadar birçok yasal düzenleme görüşülecek.” ifadelerini kullandı.

Emeklilere zam yılbaşına yetişecek mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir gazetecinin "Emeklilere zam" sorusuna ilişkin "Vedat bey gerekeni söyledi" ifadelerini kullandı. "Yılbaşına gelmeden bir zam müjdesi duyulur mu?" sorusuna ise " İnşallah" yanıtını verdi.

Bahçeli'den emekli maaş zammı açıklaması: "Zannediyorum kısa süre de sonuç verirler"

28'inci dönem 2'nci yasama yılının açılışı için Meclis'e gelen MHP lideri Bahçeli, emekli maaşlarına yapılacak düzenlemeye ilişkin konuştu. Hükümetin çok yönlü bir çalışma içinde olduğunu söyleyen Bahçeli, "Zannediyorum kısa süre de sonuç verirler diye düşünüyoruz" dedi.

Emekli zammı için tahminler neler?

Emeklilere de yüzde 50 artış olacağı kanaatindeyim. Refah payı eklendiğinde 7500 TL olan en düşük emekli maaşı 11 bin 250 TL seviyesine ulaşacaktır. En düşük memur emeklisi maaşı 9 bin 876 TL’den, 14 bin 814 TL seviyesine gelecektir.

#Emekli maaşı
#cumhurbaşkanı erdoğan
#son dakika haberleri
8 ay önce