|

Endonezya son dakika haberleri: Endonezya’da futbol maçında izdiham: 174 ölü, 180 yaralı

Endonezya'da futbol faciasında ölenlerin sayısı hızla artıyor. Doğu Java eyaletinin Malang şehrindeki Kanjuruhan Stadyumu'nda Persebaya Surabaya takımının Arema Malang'ı 3-2 yendiği lig maçının ardından iki rakibin taraftarları arasında çok sayıda kavga çıktı. Maçın ardından yaşanan olaylarda 174 kişi hayatını kaybetti. Endonezya Spor Bakanı, futbol liglerini tatil etti ve bundan sonra ülkede futbol maçlarına seyirci alınmayacağını bildirdi.

13:34 - 2/10/2022 Pazar
Güncelleme: 13:42 - 2/10/2022 Pazar
Yeni Şafak
Endonezya futbol faciası son dakika haberleri:
Endonezya futbol faciası son dakika haberleri:

Endonezya Liga 1 ekiplerinden Arema Malang, Persebaya Surabaya'yı Kanjuruhan Stadyumu'nda konuk etti. Karşılaşma Persebaya Surabaya'nın 3-2 üstünlüğü ile sona erdi. Konuk ekipten Silvio'nin 8'inci dakikada kaydettiği golle öne geçen Persebaya Surabaya, 32'nci dakikada Leonardo Silva Lelis'in fileleri havalandırmasıyla farkı 2'ye çıkardı. Ev sahibi ekipten Abel Camara'nın 42 ve 45'inci dakikalarda bulduğu gollerle skor eşitlense de misafir ekipten Sho Yamamoto, 51'inci dakikada takımının 3'üncü golünü kaydederek üstünlüğü yeniden ele geçirdi. Karşılaşmadan konuk ekip Persebaya Surabaya, 3-2 galip ayrılırken mücadelenin ardından yaşananlar maça damga vurdu. Mücadelenin ardından iki takım taraftarları arasında saha içerisinde olaylar çıktı.

Endonezya’da futbol maçındaki olaylarda kaç kişi öldü?

  • Doğu Java Vali Yardımcısı Emil Dardak yaptığı açıklamada, vefat edenlerin sayısının arttığını ve son belirlemelere göre 174 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti. Öte yandan 200'e yakın da yaralının olduğu bildirildi.

Endonezya'da lig maçları ertelendi mi?

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Endonezya Futbol Federasyonu'nun soruşturma başlattığı ve ligin 1 hafta ertelendiği bildirildi.


#Endonezya
#Arema Malang
#Persebaya Surabaya
2 yıl önce