|

Kademeli elektrik tarifesi nedir? Doğalgaz ve elektrikte kademeli tarife nasıl uygulanacak?

Kademeli tarife gündemde yerini aldı. Elektrik ve doğalgaz fiyatlarında düşük gelir gruplarını desteklemek amacıyla kademeli tarife uygulaması ile ilgili son dakika açıklama geldi. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez kademeli tarife uygulamasına ilişkin uygulamaya geçilecek tarihi duyurdu. Gelişmenin ardından "Kademeli elektrik tarifesi nedir? Doğalgaz ve elektrikte kademeli tarife nasıl uygulanacak?" sorusu gündeme geldi. İşte faturalardaki kademeli tarife uygulamasına ilişkin ayrıntılar...

20:34 - 7/12/2021 Salı
Güncelleme: 20:49 - 7/12/2021 Salı
Yeni Şafak
kademeli tarife
kademeli tarife

Türkiye, enerji faturalarında yeni düzene geçiyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, doğalgaz ve elektrikte belli bir tüketim miktarına düşük, üzerindeki tüketime daha yüksek fiyat uygulanmasını öngören kademeli tarifeye geçiş için hazırlıklara başlandığını, konunun Meclis’ gündemine geleceğini daha önce duyurmuştu. Bakan Dönmez yaptığı son dakika açıklamada kademeli tarife uygulamasının detaylarını aktararak kademeli tarife uygulamasının hayata geçeceği tairih de açıkladı.

FATURALARDA KADEMELİ TARİFE NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Elektrik faturalarındaki TRT ve Enerji Fonunu da kaldırarak vatandaşlarımıza yıllık yaklaşık 3 milyar liralık bir destek vermiş olacağız. " dedi. Bakan Dönmez ayrıca, "1 Ocak 2022 tarihi itibarıyla uygulamaya koyacağımız kademeli tarife uygulaması ile evinde elektriği az tüketen vatandaşlarımız daha az fatura ödeyeceklerdir." ifadesini kullandı.

"367 YERLEŞİM YERİNE DOĞALGAZ ULAŞTIRILACAK"

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez "2021-2026 yatırım döneminde 367 yerleşim yerine daha doğalgaz ulaştırılacak" açıklamasında bulundu.

Bakan Dönmez'in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

- Elektrik faturalarındaki TRT ve Enerji Fonu'nu da kaldırarak vatandaşlarımıza yıllık yaklaşık 3 milyar liralık bir destek vermiş olacağız. Ayrıca, 1 Ocak 2022 tarihi itibarıyla uygulamaya koyacağımız kademeli tarife uygulaması ile evinde elektriği az tüketen vatandaşlarımız daha az fatura ödeyeceklerdir.

- 2021-2026 yatırım döneminde 367 yerleşim yerine daha Doğalgaz ulaştırılacak

#doğalgaz
#elektrik
#kademeli tarife
#kademeli fatura tarifesi
#kademeli tarife nedir
#kademeli tarife ne zaman
#doğalgaz faturası
#elektrik faturası
2 yıl önce