Türkiye Çelik Kubbe’yi devreye aldı, KAAN için geri sayım başladı: Tüm kurallar yeniden yazılıyor

10:14, 22/07/2025, SalıG: Güncelleme: 11:02, 22/07/2025, Salı
Diğer
Türkiye Çelik Kubbe’yi devreye aldı, KAAN için geri sayım başladı: Tüm kurallar yeniden yazılıyor

Kendi göklerinde uçacak, kendi çelik kalkanını kuracak güçteyiz! Türkiye, savunma sanayisinde yerli ve milli teknoloji hamlesiyle dünyada ses getirmeye devam ediyor. Son yıllarda hızla artan yerlilik oranı ve kritik projelerle, dışa bağımlılığını azaltan Türkiye, kendi gücünü kendi imkanlarıyla inşa etmeye devam ediyor. Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün’ün açıkladığı veriler, Çelik Kubbe’nin devreye girmesi ve milli savaş uçağı KAAN’ın teslimat tarihinin netleşmesi ise bu vizyonun gerçeğe dönüştüğünü bir kez daha gözler önüne seriyor.

Türkiye, savunma sanayinde attığı güçlü adımlarla yüzde 83 yerlilik oranına ulaşarak yeni bir dönemin kapılarını araladı. Küresel dengeler hızla değişirken, Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, milli savunma açısından kritik öneme sahip yerli projelerden Çelik Kubbe sistemi ile milli savaş uçağı KAAN’a ilişkin son gelişmeleri kamuoyuyla paylaştı.

Türkiye, savunma sanayinde attığı güçlü adımlarla yüzde 83 yerlilik oranına ulaşarak yeni bir dönemin kapılarını araladı. Küresel dengeler hızla değişirken, Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, milli savunma açısından kritik öneme sahip yerli projelerden Çelik Kubbe sistemi ile milli savaş uçağı KAAN’a ilişkin son gelişmeleri kamuoyuyla paylaştı.

Çelik Kubbe devrede


Yerlilik oranının yüzde 83 seviyesine yükseldiğine dikkat çeken Görgün A Haber’de yaptığı açıklamada , Türkiye’nin savunma alanında kendi teknolojisini üretme kabiliyetiyle dünya sıralamasında yükselen ve kendine yeten bir güç haline geldiğini vurguladı. Çelik Kubbe’nin aktif olarak devreye alındığını açıklayan Görgün, KAAN’ın ise 2028 yılı sonunda teslim edilmesinin hedeflendiğini belirtti.


Çelik Kubbe devredeYerlilik oranının yüzde 83 seviyesine yükseldiğine dikkat çeken Görgün A Haber’de yaptığı açıklamada , Türkiye’nin savunma alanında kendi teknolojisini üretme kabiliyetiyle dünya sıralamasında yükselen ve kendine yeten bir güç haline geldiğini vurguladı. Çelik Kubbe’nin aktif olarak devreye alındığını açıklayan Görgün, KAAN’ın ise 2028 yılı sonunda teslim edilmesinin hedeflendiğini belirtti.

Yerlilik oranı yüzde 83’e ulaştı


Türkiye’nin, Kıbrıs Barış Harekâtı sonrası temellerini attığı millî savunma modelinin bugün artık dünya sahnesinde söz sahibi olduğunu belirten Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, savunma sektöründe yerlilik oranının %83 seviyesine yükseldiğini açıkladı.

Yerlilik oranı yüzde 83’e ulaştıTürkiye’nin, Kıbrıs Barış Harekâtı sonrası temellerini attığı millî savunma modelinin bugün artık dünya sahnesinde söz sahibi olduğunu belirten Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, savunma sektöründe yerlilik oranının %83 seviyesine yükseldiğini açıkladı.

Seri üretim başladı


Görgün, Türkiye’nin hava savunmasında önemli bir boşluğu dolduracak Çelik Kubbe projesinin artık aktif kullanımda olduğunu söyledi. Seri üretimi tamamlanan sistemlerin ülke genelinde entegre edilmesi planlanıyor.

Seri üretim başladıGörgün, Türkiye’nin hava savunmasında önemli bir boşluğu dolduracak Çelik Kubbe projesinin artık aktif kullanımda olduğunu söyledi. Seri üretimi tamamlanan sistemlerin ülke genelinde entegre edilmesi planlanıyor.

KAAN için tarih netleşti


Milli muharip uçak KAAN için 6 adetlik ilk siparişin alındığını belirten Görgün, TUSAŞ’ın seri üretime geçtiğini ve teslimatların 2028’in sonunda yapılmasının hedeflendiğini ifade etti.


KAAN için tarih netleştiMilli muharip uçak KAAN için 6 adetlik ilk siparişin alındığını belirten Görgün, TUSAŞ’ın seri üretime geçtiğini ve teslimatların 2028’in sonunda yapılmasının hedeflendiğini ifade etti.

IDEF Fuarı’nda vitrine çıkacak: Halka da açılıyor


Milli Savunma Bakanlığı'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan IDEF Fuarı’nda Çelik Kubbe sistemi ilk kez tanıtılacak. Görgün, 150 ülkenin davet edildiğini, 103 ülkenin katılımı onayladığını belirtti. Bu yıl bir ilk yaşanacak: Fuarın son iki günü halka da açık olacak.

IDEF Fuarı’nda vitrine çıkacak: Halka da açılıyorMilli Savunma Bakanlığı'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan IDEF Fuarı’nda Çelik Kubbe sistemi ilk kez tanıtılacak. Görgün, 150 ülkenin davet edildiğini, 103 ülkenin katılımı onayladığını belirtti. Bu yıl bir ilk yaşanacak: Fuarın son iki günü halka da açık olacak.

Ambargoya karşı yerli üretimle cevap


İHA’lar için uygulanan kamera ambargosunu hatırlatan Görgün, “Kendimiz ürettik” diyerek dışa bağımlılığın nasıl aşıldığını vurguladı. ASELSAN gibi kuruluşların bu süreçteki rolüne dikkat çekti.

Ambargoya karşı yerli üretimle cevapİHA’lar için uygulanan kamera ambargosunu hatırlatan Görgün, “Kendimiz ürettik” diyerek dışa bağımlılığın nasıl aşıldığını vurguladı. ASELSAN gibi kuruluşların bu süreçteki rolüne dikkat çekti.

Savunma sanayi ihracatı 7.1 milyar dolara ulaştı


2024 yılında savunma sanayii ihracatının 7.1 milyar dolara ulaştığını açıklayan Görgün, Türkiye genelinde 54 ilin bu alanda ihracat gerçekleştirdiğini, 3.500 firmanın sistemde aktif çalıştığını kaydetti.

Savunma sanayi ihracatı 7.1 milyar dolara ulaştı2024 yılında savunma sanayii ihracatının 7.1 milyar dolara ulaştığını açıklayan Görgün, Türkiye genelinde 54 ilin bu alanda ihracat gerçekleştirdiğini, 3.500 firmanın sistemde aktif çalıştığını kaydetti.

NATO sahnesinde Türk imzası


Son dönemde NATO’nun kritik projelerine ev sahipliği yapan Türkiye, savunma alanındaki etkinliğini artırıyor. Görgün, “Şirketlerimiz artık uluslararası sahnede daha görünür. Türkiye, savunmada dünyanın ilk 10 ülkesi arasında yer alacak” dedi.

NATO sahnesinde Türk imzasıSon dönemde NATO’nun kritik projelerine ev sahipliği yapan Türkiye, savunma alanındaki etkinliğini artırıyor. Görgün, “Şirketlerimiz artık uluslararası sahnede daha görünür. Türkiye, savunmada dünyanın ilk 10 ülkesi arasında yer alacak” dedi.

Eurofighter açıklaması yolda


Görgün, kamuoyunda merak edilen Eurofighter uçaklarıyla ilgili sürece dair, “Önümüzdeki günlerde açıklama yapılacak” ifadelerini kullandı.

Eurofighter açıklaması yoldaGörgün, kamuoyunda merak edilen Eurofighter uçaklarıyla ilgili sürece dair, “Önümüzdeki günlerde açıklama yapılacak” ifadelerini kullandı.
Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026