11 gün süren saldırılarda 66'sı çocuk, 39'u kadın olmak üzere 254 Filistinli hayatını kaybetti, 1948 kişi yaralandı, binlerce bina tamamen yıkıldı ya da kullanılamaz hale geldi.
12:56, 15/06/2021, SalıG: Güncelleme: 12:59, 15/06/2021, Salı

Mezarda bile rahat yok: İsrail Gazze'deki kabristanları da hedef aldı

İsrail, Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda sivil yerleşim alanlarının yanı sıra kabristanları da hedef aldı.

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne 10 Mayıs'ta başlattığı saldırılar Hamas ile varılan ateşkes doğrultusunda 21 Mayıs'ta sona erdi.
İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne 10 Mayıs'ta başlattığı saldırılar Hamas ile varılan ateşkes doğrultusunda 21 Mayıs'ta sona erdi.
Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerinde çoğunlukla sivil yerleşim yerleri ve yüksek katlı binaları hedef alan İsrail savaş uçakları, bunlarla yetinmeyip mezarlıkları da bombaladı. Saldırılarda bazı kabirler yıkılıp, bazı naaşlar kaybolurken, bazı mezarlıklarda da büyük çukurlar oluştu.
Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerinde çoğunlukla sivil yerleşim yerleri ve yüksek katlı binaları hedef alan İsrail savaş uçakları, bunlarla yetinmeyip mezarlıkları da bombaladı.

Saldırılarda bazı kabirler yıkılıp, bazı naaşlar kaybolurken, bazı mezarlıklarda da büyük çukurlar oluştu.
Hava saldırılarının bitmesinin ardından bombalanan yerlerde yakınları defnedilenler, kabristanlara koşarak zarar gören mezarları onarmaya çalıştı. Etrafa saçılan naaşları alıp başka yerlere defnedenler de oldu.
Hava saldırılarının bitmesinin ardından bombalanan yerlerde yakınları defnedilenler, kabristanlara koşarak zarar gören mezarları onarmaya çalıştı. Etrafa saçılan naaşları alıp başka yerlere defnedenler de oldu.
Gazze'deki Filistin Vakıflar ve Dini İşler Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in saldırılarında Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerinde 6 mezarlığın bombalandığı bildirildi. Şucaiyye Mahallesi'nde hedef alınan Tuveynisi Kabristanı Bekçisi Halid Nasrallah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "14 Mayıs'ta Ramazan Bayramı'nın ikinci günü gecesi, mezarlık İsrail savaş uçaklarınca hedef alındı. Tüm mezarlıkta büyük yıkım meydana geldi." dedi.
Gazze'deki Filistin Vakıflar ve Dini İşler Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in saldırılarında Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerinde 6 mezarlığın bombalandığı bildirildi.

Şucaiyye Mahallesi'nde hedef alınan Tuveynisi Kabristanı Bekçisi Halid Nasrallah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "14 Mayıs'ta Ramazan Bayramı'nın ikinci günü gecesi, mezarlık İsrail savaş uçaklarınca hedef alındı. Tüm mezarlıkta büyük yıkım meydana geldi." dedi.
Nasrallah, "200'den fazla mezar tamamıyla zarar gördü, onlarcası da kısmen zarar gördü. Tamamen hasar gören ve yıkılan mezarlarda ceset kalıntıları ya da kemiklerden iz yok. Mezarlığın çevresindeki evlerde de büyük oranda hasar meydana geldi." ifadelerini kullandı.
Nasrallah, "200'den fazla mezar tamamıyla zarar gördü, onlarcası da kısmen zarar gördü. Tamamen hasar gören ve yıkılan mezarlarda ceset kalıntıları ya da kemiklerden iz yok. Mezarlığın çevresindeki evlerde de büyük oranda hasar meydana geldi." ifadelerini kullandı.
İsrail'in saldırılarında Gazze'de güvenli hiçbir yer kalmadığını belirten Nasrallah, "Ölülerin mezarlarında neden hedef alındığını bilmiyorum. Onların suçu neydi? Bu kabirlerde İsrail kurulmadan önce vefat eden kişilerin bile naaşları vardı." diye konuştu. Mezarlıkların bile hedef alınmasının İsrail'in nefretinin göstergesi olduğunu söyleyen Nasrallah, yakınları burada yatan ailelerin saldırıların bitmesinin akabinde gelip yakınlarının naaşlarını aradığını aktardı. Nasrallah, yakınlarının cansız bedenlerini ya da kemiklerini bulanların onları alıp başka yerlere defnettiğini, bazılarının hâlâ yakınlarının kalıntılarını aradığını ama şiddetli bombardımandan geriye kalan yıkım nedeniyle henüz bulamayanlar olduğunu dile getirdi. Filistinli bekçi, naaş parçalarının birbirine karıştığını, yeniden bulunup yerlerine defnedilmesinin zor olduğunu sözlerine ekledi.
İsrail'in saldırılarında Gazze'de güvenli hiçbir yer kalmadığını belirten Nasrallah, "Ölülerin mezarlarında neden hedef alındığını bilmiyorum. Onların suçu neydi? Bu kabirlerde İsrail kurulmadan önce vefat eden kişilerin bile naaşları vardı." diye konuştu.

Mezarlıkların bile hedef alınmasının İsrail'in nefretinin göstergesi olduğunu söyleyen Nasrallah, yakınları burada yatan ailelerin saldırıların bitmesinin akabinde gelip yakınlarının naaşlarını aradığını aktardı.

Nasrallah, yakınlarının cansız bedenlerini ya da kemiklerini bulanların onları alıp başka yerlere defnettiğini, bazılarının hâlâ yakınlarının kalıntılarını aradığını ama şiddetli bombardımandan geriye kalan yıkım nedeniyle henüz bulamayanlar olduğunu dile getirdi.

Filistinli bekçi, naaş parçalarının birbirine karıştığını, yeniden bulunup yerlerine defnedilmesinin zor olduğunu sözlerine ekledi.
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026