Millet olarak bin yıldır bir medeniyetin temsilcisi olmanın, bu coğrafyayı vatan haline getirmenin, dünyanın her yerinde mağdurların, mazlumların ümidi konumunda bulunmanın bedelinin ödendiğini dile getiren Erdoğan, bu bedeli ödemeye de hep devam edileceklerini belirtti. Şehitlerin ve gazilerin medeniyetin, tarihin, kültürün, coğrafyanın ebedi mühürleri olduğunu aktaran Erdoğan, bu toprakların ancak şehit kanıyla yoğrulursa vatan olacağını, aksi takdirde normal toprak olacağını dile getirdi.
09:39, 17/02/2016, ÇarşambaG: Güncelleme: 10:12, 17/02/2016, Çarşamba
Evelallah bu ülkeyi kimse parçalayamaz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Güvercinlik'teki Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığını ziyaret etti.
Erdoğan, Güvercinlik'teki Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığını (JÖAK) ile Özel Harekat Dairesi Başkanlığını ziyaret etti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden helikopterle Jandarma Hava Grup Komutanlığına gelen Erdoğan'ı, burada Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi, Jandarma Genel Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral İbrahim Yaşar ve Kışla Komutanı Korgeneral Ata Kalkan karşıladı.
Tören kıtasını selamlayan, ardından da özel operasyon malzemelerini inceleyerek bunlar hakkında bilgi alan Erdoğan'a Komanda bıçağı hediye edildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan burada yaptığı konuşmada, jandarma teşkilatının güzide birimi olarak nitelendirdiği, Güvercinlik Özel Harekat Eğitim Merkezini ziyaret etmenin mutluluğu içerisinde olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
Bin yıl önce geleceğimizi inşa etmeye karar verdiğimiz bu toprakların vatanımız haline dönüşmesi için canını esirgemeyen tüm şehitlerimizi ve ömürlerini bu mücadeleye vakfeden tüm gazilerimizi rahmetle minnetle yad ediyorum. Bilhassa temmuz ayından beri diğer güvenlik görevlilerimizle birlikte Doğu ve Güney Doğu'daki şehirlerimizde yaşanan olaylarda şehit olan jandarma özel harekat mensuplarımıza da Allah'tan rahmet diliyorum, 'Mekanları inşallah cennet olsun' diye dua ediyorum.
Jandarma teşkilatının kırsaldaki asayiş ve güvenliği sağlamakla görevli olduğunu ancak ülkede eskiden beri devam eden terör saldırıları sebebiyle jandarma teşkilatını bu yönde yoğun mücadele yürütmeye, uzmanlaşmaya yönelttiğine dikkati çeken Erdoğan, Bugün jandarma teşkilatımızın sahip olduğu terörle mücadele tecrübesi dünyanın pek az güvenlik biriminde mevcut olan bir yapıdır. Aynı şekilde doğal afetlerde, kazalarda, kaybolmalarda yürütülen arama kurtarma çalışmalarının başarısı bakımından da jandarma teşkilatımız müstesna bir yere sahiptir. Jandarma Genel Komutanlığımızın tüm personelini gösterdikleri üstün başarıları sebebiyle tebrik ediyorum ifadelerini kullandı.
Bölücü terör örgütünün temmuzdan beri sürdürdüğü alçakça eylemler karşısında dirayetle ve cesur bir şekilde mücadele veren jandarma özel harekat birliklerini özellikle kutladığını dile getiren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
Hem terör örgütünün tuzaklarını boşa çıkartan hem de devletimizin bölge halkı ve uluslararası kamuoyu önünde mahçup duruma düşmesine meydan vermeyen vakur ve hassas duruşunuz sebebiyle sizler gerçekten her türlü takdirin üzerinde, tebriğe şayan bir mücadele yürütüyorsunuz. Gerek profesyonelleşen yapısı sayesinde jandarma teşkilatımızın birikiminden ve tecrübesinde daha etkin şekilde yararlanma imkanına sahip olduğumuzu memnuniyetle görüyorum. Yürüttüğünüz mücadelede desteğim ve duam her zaman yanınızdadır. Devletim ve milletim adına her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyor gözlerinizden öpüyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun, Rabbim yüreğinize, bileğinize kuvvet versin. İnanıyorum ki, sizler, nihayeti, uç noktası, şehadet olan bir mücadelenin kahramanlarısınız. Tebrik ediyorum, gazanız mübarek olsun.
Güvercinlik'teki Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı ziyaretinin ardından helikopterle Gölbaşı'ndaki Havacılık Daire Başkanlığı helikopter pistine gelen Erdoğan'ı burada, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Akdeniz ve Özel Harekat Daire Başkanı Turan Aksoy karşıladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, buradaki konuşmasında, Emniyet Genel Müdürlüğünün Özel Harekat Daire Başkanlığının Gölbaşı Eğitim Merkezini ziyaret etmenin bahtiyarlığı içinde olduğunu söyledi.
Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet diyerek tarih boyunca bu toprakları kanlarıyla sulayan şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum diyen Erdoğan, geçen yılın temmuz ayından bu yana Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki çeşitli ilçelerde yaşanan hadiseler sırasında şehitlik makamına ulaşan başta özel harekatçılar olmak üzere tüm güvenlik görevlilerini rahmet ve minnetle andığını söyledi.
Bu yolda yürümeye devam eden nesiller var oldukça milletin bölünmeyeceğine, ülkenin parçalanmayacağına işaret eden Erdoğan, şunları kaydetti: Türkiye üzerinde hesabı olan herkes, önce bunun bir bedeli olduğunu bilmeliler. Bu ülkeyi 79 milyon vatandaşı ve 780 bin kilometrekare toprağından ibaret sananlar, fena halde yanılırlar. Türkiye Balkanlar'dan Kafkasya'ya Orta Asya'dan Kuzey Afrika'ya kadar büyük bir coğrafyanın ve yüz milyonlarca insanın manevi vatanıdır. Ulaştığı dünyanın tüm yerlerinde, oralardaki mağdur ve mazlum insanlar bize bu açıdan bakıyor. Ülkemiz üzerinde hesabı olanların bedel ödeyecekleri yer, işte tüm bu coğrafyadır, dünyadır. Hepsinden önemlisi kutsallarımıza el uzatmaya teşebbüs edenlere bunun hesabını soracak olanlar sizlersiniz, asker kardeşlerim ve bunun yanında köy korucularımızdır.
Evelallah bu ülkeyi kimse parçalayamaz
Evelallah bu ülkeyi kimse parçalayamaz
Evelallah bu ülkeyi kimse parçalayamaz
Evelallah bu ülkeyi kimse parçalayamaz
Evelallah bu ülkeyi kimse parçalayamaz
Evelallah bu ülkeyi kimse parçalayamaz
Evelallah bu ülkeyi kimse parçalayamaz
Evelallah bu ülkeyi kimse parçalayamaz
Evelallah bu ülkeyi kimse parçalayamaz

