Çataklı, düzenlenen törenin ardından, Edirnekapı Sakızağacı Mezarlığı'ndaki aile kabristanına defnedildi.
14:44, 30/05/2018, ÇarşambaG: Güncelleme: 16:29, 30/05/2018, Çarşamba
Prof. Eyice ve Osman Çataklı son yolculuğuna uğurlandı
Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü sahibi, sanat ve kültür tarihçisi Prof. Dr. Semavi Eyice, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.
Tedavi gördüğü Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybeden Eyice için, Fatih Camisi'nde öğle vakti cenaze töreni düzenlendi.
Törene, Eyice'nin yakınlarının yanı sıra, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş katıldı.
Eyice'nin naaşı törenin ardından, Fatih Camisi Haziresi'ne defnedildi.
Öte yandan, eski başbakanlardan merhum Necmettin Erbakan'ın eniştesi Prof. Dr. Osman Çataklı da son yolculuğuna uğurlandı.
Semavi Eyice için düzenlenen törene katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile aralarında TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın gibi isimlerin de bulunduğu avludakiler, Çataklı için kılınan cenaze namazı için de saf tuttu.
Bu arada Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya da Eyice ve Çataklı ailelerine taziyelerini iletti.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

