|

Gazete manşetleri FETÖ'yü konuşuyor! Gazete oku

Gazete manşetleri FETÖ'yü konuşuyor. 15 Temmuz'da gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişiminin hemen ardından ayrıntılar da ortaya çıkmaya başlıyor. Gazete manşetlerinde bugün terör örgütü FETÖ'nün infaz listesi ve FETÖ'den temizlenen kurumlar yer alıyor. İşte gazete manşetleri...

Yeni Şafak
08:57 - 20/07/2016 الأربعاء
Güncelleme: 06:06 - 20/07/2016 الأربعاء
Diğer

Gazete manşetleri bugün FETÖ'yü konuşuyor. 15 Temmuz darbe girişiminin ayrıntıları ortaya çıkarken gazeteler de manşetlerinde haberlere yer veriyorlar. Gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda FETÖ ile bağlantılı olan kişiler açığa alınırken, FETÖ'nün infaz timi listesine de ulaşıldı. İşte günün gazete manşetleri ve gazete okuma bilgileri...






MİLLİYET



-- Başbakan Yıldırım, "Türkiye'de gerek bölücü terör, gerek darbe girişimleri halkın gündemi olmaktan çıkarılacak" dedi.



-- Darbe girişimi sonrası Merkez Bankası, yeniden faizlerde indirime gitti. TCMB faiz koridorunun üst bandını 25 baz puan indirip yüzde 8.75'e çekti, politika faizi ve alt bandı değiştirmedi.



-- Dünyada çılgın gibi yayılan Pokemon Go oyununun yaratıcısı Nintendo'nun piyasa değeri ikiye katlanarak 42 milyar dolar oldu.



-- TOBB'a bağlı oda ve borsaların 81 il ve 160 ilçede aynı anda düzenledikleri basın toplantısında işadamları "Sandıktan çıkmayan bir idare istemiyoruz, demokrasiden vazgeçmeyiz" mesajını verdi.



-- Darbe teşebbüsünü duyan Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı'nın Rumlardan gelebilecek bir saldırıya karşı alarma geçtiği ortaya çıktı.



HÜRRİYET



-- 15 Temmuz darbe girişimi sırasında cuntacıların Başbakan Binali Yıldırım'ı da hedef aldığı ortaya çıktı. Yıldırım'ın konvoyu Ilgaz'da kurşunlandı.



-- Güvenlik endişelerinin arkasında, kaçak durumdaki bazı MAK ve SAT komandolarının halen kontrol altına alınamamasının etkili olduğu ortaya çıktı. Bu timlerin bazı isimlere suikast düzenleyebileceğinden endişe ediliyor.



-- Moody's dün gece apar topar Türkiye için değerlendirme açıkladı. Kurum bu değerlendirmesinde Türkiye'nin BAA3 ile yatırım yapılabilir seviyesinde olan kredi notunu "çöp" seviyesine indirmek için izlemeye aldığını açıkladı.



-- Piyasada faiz üst bandında indirim kararından sonra, Merkez Bankası'nın mesaj vermek için indirime gittiği yönünde yorumlar yapıldı.



-- Teknoloji devi Google, geçtiğimiz hafta medya endüstrisini buluta taşıyacak Anvato'yu satın aldığını açıkladı. Bilkent'li iki öğrencinin kurduğu bu şirket, Google'ın satın aldığı ilk Türkiye'de kurulan şirket özelliğini de taşıyor.



SABAH



-- FETÖ'nün kökü kazınıyor. Kamuda her kurum baştan aşağı temizleniyor. 17,138 personel daha açığa alındı. Devletten maaş alan tek FETÖ'cü kalmayacak.



-- Tüketici, Türkiye'nin yaşadığı hain kalkışmaya teslim olmadı. Pazar gününden itibaren perakende satıştaki kayıp sadece yüzde 10'da kaldı.



-- Merkez Bankası, darbe girişimine rağmen faiz indirimine ara vermedi. Koridorun üst bandında son beş ayda yapılan indirim 2 puana ulaştı. Piyasaya "normalleşme" mesajı verildi.



-- TİM'e bağlı 60 ihracatçı birliği, darbe teşebbüsünün yabancı yatırımcılar üzerindeki etkisini kırmak için harekete geçti. 150,000 müşteriye "Türkiye'de üretimde sorun yok" mektubu yollanacak.



-- Dünya basını yine Fetullahçı Terör Örgütü'nün elebaşısı Fethullah Gülen'i aklama yarışına girdi. Kanlı darbe planının arkasındaki isim olmasına rağmen Gülen, "demokrat, ılımlı din adamı ve laik kurumların savunucusu" olarak tanıtılıyor.



HABERTÜRK



-- Başkente Kandil bombası. FETÖ/PDY'ci hain çetenin, devletin ve milletin kalbine darbe için PKK'ya karşı bomba yüklü bekletilen 12 F-16'yı kullandığı ortaya çıktı.



-- Merkez Bankası faizleri 0.25 puan indirdi. Geçen hafta piyasanın beklentisi 0.5 puandı. Ancak darbe girişimi olayı, Moody's'in olumsuz açıklamaları ve kurdaki artış Merkez Bankası'nın elini tuttu.



-- Tankların zarar verdiği araçların aslında sigorta kapsamında olmadığını belirten Sigorta Birliği yine de araçları zarar gören vatandaşların zararlarının karşılanması için tavsiye kararı aldı.



-- EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, kriptolu ya da açık açık FETÖ'ye destek veren enerji sektöründeki tüm şirketlerle izin iptali de dahil mücadele edileceğini söyledi.



-- RTÜK, FETÖ/PDY örgütü ile ilişkili TV ve radyoların yayın lisansını iptal etti. Kanaltürk, Bugün TV, STV ve Samanyolu Haber lisansı iptal edilenler arasında.



Gazete manşetleri FETÖ'yü konuşuyor. 15 Temmuz'da gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişiminin hemen ardından ayrıntılar da ortaya çıkmaya başlıyor. Gazete manşetlerinde bugün terör örgütü FETÖ'nün infaz listesi ve FETÖ'den temizlenen kurumlar yer alıyor. İşte gazete manşetleri...


#Gazete
#Gazete manşetleri
#Gazete oku
٪d سنوات قبل