|

10 ay sonra ilk randevu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün AB Komisyon ve Konsey Başkanları tarafından Bulgaristan’ın ev sahipliğinde Varna’da düzenlenecek olan Türkiye-AB Zirvesi’ne katılacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/03/2018 Pazartesi
Güncelleme: 01:56 - 26/03/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
10 ay sonra tekrar yapılacak zirve en son 2017 Mayıs’ta Brüksel’de toplanmıştı
10 ay sonra tekrar yapılacak zirve en son 2017 Mayıs’ta Brüksel’de toplanmıştı

Zirvede, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üyelik süreci, 18 Mart Göç Mutabakatından bu yana belli başlı konularda kaydedilen ilerlemeler ve bundan sonra atılması gereken somut adımlar hakkında görüş alışverişinde bulunulması bekleniyor. 10 ay sonra tekrar yapılacak zirve en son 2017 Mayıs’ta Brüksel’de toplanmıştı

TEPKİLER MASADA

Zirve kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daha önce gündeme getirdiği Türkiye’nin rahatsızlıklarını bir kez daha muhataplarının yüzüne söyleyecek. Özellikle Türkiye’nin Suriye’de terör örgütlerine karşı yürüttüğü operasyonlara karşı, AB ülkelerinde gelen eleştirilere cevap verecek. Erdoğan’ın Türkiye’nin yürüttüğü operasyonların hedefinin terör örgütü olduğu sivillerin zarar görmediği ve bölge halkının yeniden evlerine dönmeleri için Türkiye’nin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi vermesi bekleniyor.

HAKİKATLERİ ANLATACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye’nin gerçekleştirdiği Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Operasyonları sonrasında güvenli hale gelen bölgelerde evlerine döne sığınmacılarla ilgili rakamları bir kez daha dile getirecek. Göçmenlerin durumunun da değerlendirileceği zirvede, Türkiye’nin girişimlerinin nasıl olumlu sonuçlar verdiği anlatılacak. AB ile Türkiye arasından uzlaşmaya varılan göçmenlere destek verilmesi için atılacak adımlarda değerlendirilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca PKK, FETÖ, DHKPC gibi terör örgütlerinin AB ülkelerindeki faaliyetlerinden Türkiye’nin duyduğu rahatsızlığı da bir kez daha dile getirecek.

İKİ YÜZLÜLÜK SİTEMİ

Türkiye’nin iadesini talep ettiği teröristlerin iade edilmemesini uluslararası hukuka ve dostluğa sığmadığı da bir kez daha hatırlatılacak. AB ülkelerinin iki yüzlü tavırlarından duyulan rahatsızlığa bu ülkelerde yaşayan vatandaş ve bulunan Türk kuruluşlarına yönelik bölücü örgüt saldırılarına karşı tedbir alınmamasını, faillerin yargı önüne çıkarılmamasını örnek gösterecek.

KKTC DE MASADA

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kıbrıs’ta Rum kesimin tek taraflı doğal gaz aramasına karşı Türkiye’nin aldığı önlemleri eleştiren AB’li yetkilere karşı tepkisini ortaya koyması bekleniyor.

#AB
#Türkiye
6 yıl önce