|

148 dakikalık heyecan ve bekleyiş: Süleyman Soylu'nun istifasını açıklamasından sonra neler oldu?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, hafta sonu ilan edilen sokağa çıkma yasağında yaşanan aksaklıkları işaret ederek saat 21.24'te istifa ettiğini duyurdu. Soylu'nun istifa kararı kamuoyunda büyük yankı buldu ve özellikle sosyal medyada görülmemiş bir yoğunluk yaşandı. Twitter'da 8 ayrı başlık açıldı, Süleyman Soylu'nun istifadan vazgeçmesi için milyonlarca paylaşım yapıldı. #SüleymanSoylu etiketi uzun süre Twitter dünya gündeminde ilk sırada yer aldı. Soylu'nun kararını açıkladığı andan 148 dakika sonra İletişim Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istifayı kabul etmediğini duyurdu.

11:24 - 13/04/2020 Pazartesi
Güncelleme: 14:20 - 13/04/2020 Pazartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saat 21.24'te sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla görevinden ayrıldığını duyurdu. Soylu açıklamasında, "Gayretle ve titizlikle yürütülen bir süreçte, tamamen salgının önlenmesine yönelik hafta sonu sokağa çıkma kararının uygulanmasının sorumluluğu, her yönüyle şahsıma aittir. Onurla yürüttüğüm İçişleri Bakanlığı görevimden ayrılıyorum." dedi.


Süleyman Soylu'nun bu kararı çok sayıda yabancı haber ajansı tarafından flaş haber olarak duyuruldu. Reuters ajansının abonelerine geçtiği haberde “Eğer istifası Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edilirse Soylu, korona virüsü salgınının başından beri görevinden ayrılan ikinci bakan olacak” denildi. Haberde, Mehmet Cahit Turhan’ın iki hafta önce salgın sırasında Kanal İstanbul için bir ihale düzenlemesi sonrası Ulaştırma Bakanlığı’ndan ayrıldığı da hatırlatıldı.




istifa kararını Twitter'dan açıklayan Süleyman Soylu'ya destek kampanyaları da aynı yolla yapıldı. Sokağa çıkma yasağı ve pandemiden dolayı evlerinde olan vatandaşlar tepkilerini sosyal mecralarda dile getirdi.

Süleyman Soylu ve istifa kararına ilişkin sadece Twitter'da 8 ayrı başlık gündem oldu. Twitter dünya gündeminde uzun süre Süleyman Soylu etketi ilk sırada yer aldı. Sosyal medya uzmanları bu süreçte Süleyman Soylu hakkında Twitter'da 5 milyondan fazla paylaşım yapıldığına dikkat çekti.



PKK, FETÖ ve diğer terörle örgütleriyle verilen mücadelede öne çıkan isimlerden olan Süleyman Soylu'nun istifa kararı, örgüt yandaşı medya organları ile sosyal medya hesaplarında kazanım olarak paylaşıldı.

Ankara'da bazı vatandaşlar sokağa çıkarak Soylu'yu göreve davet etme çağrısı yaparken bazıları da tepkisini sosyal medya üzerinden yayınladıkları videolarla dile getirdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere Ankara'dan İstanbul'a hareket ettiği bilgisi kulislere düştü.

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamayla, Soylu'nun istifa talebini Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onaylamadığı ve görevine devam edeceği duyuruldu.



Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun istifasını kabul etmemesi tüm yurtta coşkuyla karşılandı. Vatandaşların bir kısmı sokağa çıkma yasağının da bitmesi ile araçlara caddelerde konvoy yaparken çok sayıda insan da balkon ve camlara çıkarak sevinç gösterileri yaptı.



#süleyman soylu
#istifa
#süreci
#neler oldu
4 yıl önce