|

15 Temmuz ve 28 Şubat kardeştir

Başbakan Binali Yıldırım, “28 Şubat Darbesi: İnsan Haklarına Balans Ayarı” etkinliğinde, “Bin yıl süreceği söylenen darbeleri, milletten güç alarak tarihin çöplüğüne attık. 17/25 Aralık’ı tertip eden, 15 Temmuz’da tanklarla sokakları işgal etmeye çalışan hainlerle 28 Şubat’ı planlayan, darbe kardeşleridir” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/03/2018 Perşembe
Güncelleme: 08:09 - 1/03/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Başbakan Binali Yıldırım
Başbakan Binali Yıldırım

Başbakan Binali Yıldırım, parti genel merkezinde, AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı tarafından düzenlenen “28 Şubat Darbesi: İnsan Haklarına Balans Ayarı” etkinliğinde yaptığı konuşmada, “17/25 Aralık’ı tertip eden, 15 Temmuz’da tanklarla sokakları işgal etmeye çalışan hainlerle 28 Şubat’ı planlayan, darbe kardeşleridir” dedi.

HAYALİNİ AK PARTİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Yıldırım, “Kaderin garip tecellisi, maruz kaldığı darbenin yıl dönümünde ebedi aleme göçen, dönemin başbakanı Muhterem Hocamız Necmettin Erbakan’ı da bu vesileyle rahmetle anıyoruz. Mekanı cennet olsun. Türkiye, Erbakan Hoca’yı daima sevgiyle, hayırla, dualarla yad edecektir” diye konuştu. Yıldırım şunları söyledi: “Erbakan Hoca, sabırla, metanetle, vakarla, yürüyüşünü, duruşunu bozmadan derdini, davasını ömrü boyunca anlattı. Derdi, davası maddi, manevi kalkınmış büyük Türkiye idi. Onun hayalini bugün Türkiye ve AK Parti gerçekleştirdi.”

ACILARINI UNUTMADIK

“Darbeciler, bu ülkenin geleceğini çaldılar. Başarılı yahut başarısız her türlü darbe girişimi bu ülkeye ihanettir. Bugün 28 Şubat’ın yaralarını sardık ama acılarını unutmadık. 28 Şubat’ı unutmayacağız, unutturmayacağız. Milletin oylarıyla Meclise gelen kardeşimize yapılan zorbalık halen kalbimizi incitir. Bin yıl süreceği söylenen darbeleri, milletten güç alarak tarihin çöplüğüne attık. Siyaset yapmaları engellenmek istenen kadrolar, şimdi iktidarda ve darbecilerden hesap soruyor. 28 Şubat döneminde yaşanan hak ihlalleri AK Parti iktidarı ile gündemden çıktı. ”


KARŞILARINDA 81 MİLYON VAR

“17/25 Aralık’ı tertip eden, 15 Temmuz’da tanklarla sokakları işgal etmeye çalışan hainlerle 28 Şubat’ı planlayan, darbe kardeşleridir. Amaç milleti ülkenin yönetiminden uzaklaştırmaktı. 15 Temmuz hain darbesine karşı milletin tek yürek oldu. Milli iradeye karşı operasyon yapmaya kalkanlar karşısında 81 milyon vatan evladını bulacak. Hiç kimse devlet gücünü kullanarak toplumsal mühendislik yapamayacak. Vatandaşlarımızı yaşam tercihleri üzerinden yargılayamayacak, ötekileştiremeyecek.”

16 YIL BOYUNCA DİK DURDUK

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi dahili ve harici bedhahlara karşı da bir ve beraber olacağız. Hukukumuzu, namusumuzu emperyalist emelleri olanlara ve onların kiraladığı hainlere asla çiğnetmeyeceğiz. 16 yıl boyunca demokrasi ve hukuk adına dik durduk, meydanı vesayetçilere dar ettik. Vatandaşın hukukunu terör örgütlerine, karanlık güç odaklarına ve cuntacılara çiğnetmedik, çiğnetmeyeceğiz. Aynı şekilde FETÖ, PKK/PYD/YPG ve DEAŞ adlı örgütler, adı ne olursa olsun bütün örgütlerin de kökünü bu topraklardan kazıyacağız.”

  • Türkiye’ye maliyeti 390 milyar dolar
  • Aynı dönemde ekonomik olarak da Türkiye’nin çökertildiğini dile getiren Yıldırım, bir yandan bankaların hortumlandığını, enflasyonun tavan yaptığını, milyarlarca doların, bir cepten başka cebe aktarılarak devletin kasasından çalındığını anlatan Yıldırım, onlarca bankanın iflas ettiğini, kapatıldığını aktardı. Yıldırım, “Yapılan hesaplara göre, 28 Şubat sürecinin Türkiye’ye maliyeti 390 milyar dolar” dedi. 28 Şubat sürecinde çıkan ağır faturaların millete ödettirildiğini vurgulayan Yıldırım, darbeciler eliyle baskı altına alınan sermaye gruplarının piyasa varlıklarını gasbettiğini söyledi.

En ağır cezayı alacaklar

28 Şubat davasında sona gelindiğini hatırlatan Yıldırım, şunları söyledi: “Yargılamalar devam ediyor. İntikamla değil, adaletle davranarak hukuk içinde hak ettikleri en ağır cezayı alacaklar. Bundan kimsenin tereddüdü olmasın, biz de bunun takipçisi olacağız.”

#Binali Yıldırım
#28 Şubat
6 yıl önce