|

2 Ocak 2019 Çarşamba gün sonu haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimler öncesi adayları uyardı. AK Parti'de Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman görevden alındı. Marmara bölgesi Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisine girecek. Bursa'da kırmızı bültenle aranan 12 DEAŞ terör örgütü üyesi yakalandı. 2 Ocak 2019 Çarşamba gününün öne çıkan haberlerini derledik.

Yeni Şafak
20:40 - 2/01/2019 Çarşamba
Güncelleme: 20:52 - 2/01/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
2 Ocak 2019 Çarşamba gününün öne çıkan haberleri
2 Ocak 2019 Çarşamba gününün öne çıkan haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan adaylara uyarı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Yerel Seçim Öncesi Teşkilat, Aday ve Aday Adayları Buluşma Programı'nda konuştu. Erdoğan adayları uyararak "Siyasette insanı kibir yıkar. Kendi çıkarlarını davasının üzerinde tutmak yıkar. Milletin sağladığı imkanlarla yapılan hizmetin kerametini kendinde görenlerin bu çatı altında kalma şansı yoktur. AK Parti'de 'ben' yok 'biz' var." dedi.

AK Parti Samsun İl Başkanı Karaduman açığa alındı

AK Parti Sözcüsü Çelik, Cumhur İttifakı prensiplerine uygun hareket etmeyen AK Parti Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman'ın açığa alındığını yerine ise Ersan Aksu'nun görevlendirildiğini açıkladı.

Marmara'ya uyarı: Balkanlardan soğuk hava geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, Marmara bölgesi Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisine girecek. Hava sıcaklıkları en az 3-5 derece azalacak. Kuvvetli yağmur, kar ve fırtına önümüzdeki günlerde etkili olacak.

Kırmızı ve mavi bültenle aranıyorlardı: Bursa'da yakalandılar

Bursa'da, terör örgütü DEAŞ'a yönelik düzenlenen operasyonda, aralarında Fransa tarafından kırmızı ve mavi bültenle aranan iki kadının da bulunduğu 12 kişi yakalandı.

Fahiş zamdan sonra Osmangazi'den gidiş-dönüş: Otomobil 250 minibüs 500 TL

Osmangazi Köprüsü’nün 2019 geçiş ücretlerine fahiş oranda zam yapıldı. Osmangazi Köprüsü’nde geçen yıl 71,75 TL olan otomobil geçiş ücreti, dün sabah itibariyle 103,05 TL’ye çıktı. Duyurulan yeni rakam, otomobil geçiş ücretinin yüzde 43,62 arttığını gösteriyor. Bu artış oranı, spekülatif saldırı sonucu 2018’de TL karşısında yüzde 39,5 değer kazanan dolarındaki artışı bile solladı.

YSK: Yerel seçime 13 parti katılacak

Yüksek Seçim Kurulu, 31 Mart 2019'daki yerel seçimlere 13 partinin girebileceğini açıkladı. Böylece, 31 Mart 2019'daki yerel seçimlere hangi partilerin girebileceği sorusu da yanıtını bulmuş oldu.

Suriye sınırına askeri sevkiyat sürüyor

Türk Silahlı Kuvvetlerince Fırat'ın doğusuna yönelik yapılması planlanan operasyon öncesi sınırda hareketli dakikalar sürüyor. Askeri konvoylar Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis ve Mardin'e ulaştı. Konvoyların geçişi sırasında bölgede yoğun güvenlik önlemleri alındı. Gönderilen konvoyların Suriye sınırında konuşlu askeri birliklere takviye amacıyla gönderildiği belirtildi.

Pakistan ile ilişkiler savunmada zirve yaptı

Türkiye ve Pakistan'ın son dönemde artan ticari ilişkileri savunma sanayisinde yapılan sözleşmelerle yeni bir boyut kazandı. Geçen yılın 11 ayı itibarıyla 400 milyon doların üzerine çıkan ihracat rakamına önümüzdeki yıllarda Atak helikopteri ve MİLGEM satışlarıyla milyar dolarlık satışlar eklenecek.

Sancaktepe'de düşen helikopter soruşturmasında ilk bilgiler

İstanbul Sancaktepe'de 5 askerin şehit olduğu helikopter kazasına ilişkin yürütülen soruşturmada ilk bilgiler ortaya çıkmaya başladı. Savcılığın soruşturmayı hangi suç kapsamında yürüttüğü de ortaya çıktı. “Taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olma” suçlaması. Soruşturmanın henüz bir şüphelisi bulunmuyor.

Drone ve maket uçak için 'amonyum nitrat' formülü masada

Türkiye'nin terörle mücadelede sergilediği başarılı yaklaşım örgütün belini kırarken, teröristleri de yeni arayışlara itti. Elebaşlarından Karayılan'ın sözde 'Teknolojik gerilla yaratacağız' sözüne dikkati çeken güvenlik uzmanları son dönemlerde PKK terör örgütünün drone ve maket uçaklarla gerçekleştirmek istediği saldırıların yeni bir sürece işaret ettiği görüşünde. Bu kapsamda amonyum nitratlı gübrelerin satışına yapılan kısıtlamaların bir benzerinin drone ve maket uçakların satışında da gündeme gelmesi masada.

Murat Ülker'den onay çıkmayınca 13 yıllık ortaklık resmen bitti

Yıldız Holding'in ABD'li gıda markası Kellogg Company ile 13 yıl sonra ortaklığı resmen sona erdi. ABD'li şirketin talebine Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker'den onay çıkmamasının ardından iki şirketin Türkiye'de ortaklaşa kurduğu Kellogg Med Gıda Ticaret Ltd. Şti.'nin tek kontrolü resmen ABD'li gruba geçti.

Fiyat düşünce yüzlerce kişi Türk vatandaşlığı için başvurdu

Türk vatandaşlığı için şart koşulan 2 milyon dolarlık sabit sermaye yatırımının 500 bin dolara, taşınmaz alımındaki 1 milyon dolarlık sınırın ise 250 bin dolara düşürülmesinin ardından sadece geçtiğimiz Aralık ayında yatırım yaparak Türk vatandaşlığı almak için başvuran kişi sayısı 250’yi geçti.

FSM ile ilgili önemli açıklama

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün talebine üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü (UKOME) yeni bir düzenleme yaptı. Buna göre artık kamyonet, minibüs, panelvan tipi 2. sınıf araçlar, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nü kullanabilecek. Yeni düzenleme yürürlüğe girdi.

Quaresma ve Larin kadroya dahil edildi

Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş'in 6 oyuncuyu kamp kadrosuna almadığı belirtilmişti. Siyah-beyazlı yönetimin yapılan son toplantının ardından bu oyunculardan Quaresma ve Larin'i kadroya ekleme kararı aldığı öğrenildi.

#AK Parti
#Şenol Güneş
#Gün Sonu
5 yıl önce