|

20 bin sözleşmeli öğretmen için mülakat sonuçları açıklandı

Binlerce öğretmen adayının merakla beklediği sonuçlar açıklandı. 20 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin sözlü sınav sonuçları Milli Eğitim Bakanlığının internet sitesinden yayınlandı. Sonuçlar için öğretmen adaylarının 16-18 Ocak tarihlerinde itiraz hakkı bulunuyor. Peki, öğretmen alımına ilişkin sözlü sınav sonuçları nasıl öğrenilir, sözlü sınavı geçen öğretmen adaylarının atanması ne zaman yapılacak, ataması yapılan öğretmenler hangi adımları izlemeli? Hem bu soruların yanıtını hem de öğretmen alımı sözlü sınav sonucunuzu haberimizden öğrenebilirsiniz.

Yeni Şafak
15:23 - 15/01/2019 Salı
Güncelleme: 15:25 - 15/01/2019 Salı
AA
Öğretmenlerin atamaları her yıl merkezi sistem üzerinden gerçekleşiyor. Nereye atandığını bekleyen öğretmen adayları. Fotoğraf: Arşiv.
Öğretmenlerin atamaları her yıl merkezi sistem üzerinden gerçekleşiyor. Nereye atandığını bekleyen öğretmen adayları. Fotoğraf: Arşiv.

Geçtiğimiz aylarda gerçekleşen sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları için heyecanlı bekleyiş bugün sona erdi.

Mülakat sonuçlarından 60 ve üzerinde puan alan adaylar, en fazla 20 (yirmi) okulu elektronik ortamda tercih edebilecek. İşte sözleşmeli öğretmenlik mülakat sınav sonuçları sorgulama ekranı ve diğer ayrıntılar…

Sözleşmeli öğretmen mülakat sonucu sorgulama

Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları aşağıdaki link üzerinden giriş yapılarak sorgulanabilecek. Mülakat sonuçlarını sorgulamak için gerekli bilgileri sisteme girmek gerekecek.

Sınav sonucunuzu öğrenmek için

Mülakat sonuçlarına göre başvurular nasıl yapılaca?

Tercihler, aynı il ve/veya farklı illerde bulunan eğitim kurumları arasından istenilen öncelikte yapılabilecek. Tercihler herhangi bir il veya ilçe milli eğitim müdürlüğüne onaylatılacak.

  • Adaylar il veya ilçe milli eğitim müdürlüğünce başvuruları onaylanmadıkça tercih değişikliği yapabilecek. Adayların tercih dışı seçenek olarak; “Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istemiyorum”, “Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum” seçeneklerinden birini mutlaka işaretlemesi gerekecek.



#MEB
5 yıl önce
default-profile-img