|

Yeni kabineye giren milletvekilleri

Türkiye Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne resmen girdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kabineyi açıklıyor. En çok merak edilen konu 'Meclis'ten hangi isimler kabinede yer aldı' sorusuydu. Erdoğan'ın açıklamasıyla Bakanlar Kurulu'na giren milletvekilleri ve yeni bakanlar listesi belli oldu. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Meclis'ten kabineye giren isimler oldu.

Yeni Şafak
12:56 - 10/07/2018 Salı
Güncelleme: 13:01 - 10/07/2018 Salı
Yeni Şafak
Kabine'de yer alan milletvekilleri belli oldu.
Kabine'de yer alan milletvekilleri belli oldu.

Yeni sistemin ilk Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis'te düzenlenen törenle mazbatasını aldı. Erdoğan kürsüye gelerek yemin etti ve böylece yeni sistem resmen başlamış oldu.

Gözler uzun zamandır merak edilen ve 'Yeni kabinede kimler var' sorusunu da beraberinde getiren kabine açıklamasına çevrildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kabineyi açıkladı. Bakanlar Kurulu listesi belli oldu. Yeni kabinede Meclis'ten 4 isim yer aldı.

Hangi milletvekilleri kabinede yer alacak sorusu gündemdeydi.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Meclis'ten kabineye giren isimler oldu.

Erdoğan'a soruldu: Kabinede Meclis'ten isimler olabilir mi?

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda milletvekillerine hitap etti.

Türkiye'yi, milli iradenin tecelligahı olan Meclisle iş birliği içinde geliştireceklerini ve hedeflerine ulaştıracaklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnşallah cuma günü, Allah nasip ederse, ilk (kabine) toplantımızı yapmadan önce Hacı Bayram'a cuma için gideceğiz. Hacı Bayram'dan sonra dualarımızı yapacağız ve ondan sonra da ilk kabinetoplantımızı gerçekleştireceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Bakanlar Meclis'ten de olabilir, neden olmasın" diye konuştu.


#Bakanlar Kurulu
#Kabine
#Recep Tayyip Erdoğan
#Cumhurbaşkanı
6 yıl önce