|

21 il için geri sayım

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın G-20 ve Latin Amerika turu nedeniyle kurmaylarına emanet ettiği 31 Mart seçim çalışmaları ve aday belirleme süreci dönüşünde hızlanacak. AK Parti’nin geriye kalan 21 şehir adayını öncelikle açıklaması beklenirken, süreç ilçe adaylarının açıklanması ile devam edecek.

Fazlı Şahan
04:00 - 3/12/2018 Pazartesi
Güncelleme: 01:00 - 3/12/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Arşiv: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın G-20 ve Latin Amerika turu nedeniyle kurmaylarına emanet ettiği 31 Mart seçim çalışmaları ve aday belirleme sürecinde ivme yeniden artacak. AK Parti’nin geriye kalan 21 il adayını öncelikle açıklaması beklenirken, süreç ilçe adaylarının açıklanması ile devam edecek.

AK Parti’de yerel seçim hazırlıkları devam ediyor. Bugüne kadar aralarında İzmir ve Ankara’nın da bulunduğu 60 kentte adaylar kamuoyuna açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın G-20 zirvesi için Arjantin’e sonra da Latin Amerika ülkelerine gitmesiyle birlikte ara verilen 31 Mart seçim çalışmaları ve aday belirleme sürecinde ivme yeniden artacak.

ERDOĞAN DÖNÜNCE BAŞLAYACAK

Aralarında İstanbul’un da bulunduğu 21 kentte seçimlerde yarışacak isimlere ilişkin aday açıklama kararı Erdoğan’ın dönüşüyle birlikte tekrar başlayacak. Adayların açıklanması öncesinde MHP ile AK Parti arasında yürütülen ittifak görüşmelerinin tamamlanarak tarafların el sıkışması gerekiyor.

SON SÖZ İKİ LİDERDE

Kurmaylar düzeyinde süren ittifak maratonunda son sözü Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Lideri Devlet Bahçeli beraber söyleyecek. MHP’nin İstanbul, Ankara ve İzmir’de aday göstermeyeceğini açıklamasının ardından AK Parti’nin de bazı seçim bölgelerinde MHP’ye jest yapması bekleniyor.

NETLEŞECEK BAŞLIKLAR

İki partinin ittifak mesaisinde, 2014 yerel seçimlerinde muhalefetin kazandığı belediyelerde nasıl bir yol izleneceği belirlenecek. Görüşmelerde ayrıca bu bölgelerde ittifak kararı çıkması halinde seçime hangi parti çatısı altında girileceği konusu da netleşecek.

BU AYIN ORTASINDA BELİRLENİYOR

AK Parti’nin, büyükşehir ilçeleri başta olmak üzere tüm ilçelerdeki hazırlıkları da kısa bir süre içerisinde tamamlanacak. Adayların kesinleşmesi sonrasında daha önce olduğu gibi adaylar Erdoğan tarafından kamuoyuna açıklanacak. Aday belirleme işlemlerinin bu ayın ortasına kadar tamamlanması planlanıyor.

#Recep Tayyip Erdoğan
#AK Parti
5 yıl önce