|

3.5 ayda 29 çizik

İstanbul’da açılışa katılan İçişleri Bakanı Soylu, terörle mücadelede sergilenen başarıyı anlattı. Soylu, “2018’in ilk 3.5 ayında, 4’ü kırmızı, 4’ü mavi, 3’ü yeşil, 2’si turuncu, 9’u gri, 7’si beyaz listeden olmak üzere Türkiye’deki toplam 29 üst düzey terörist etkisiz hale getirildi” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/04/2018 Pazartesi
Güncelleme: 01:39 - 23/04/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
​İçişleri Bakanı Süleyman Soylu
​İçişleri Bakanı Süleyman Soylu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul’da Maltepe Trabzonlular Derneği Eğitim ve Kültür Merkezi’nin açılışına katıldı. Açılıştan sonra merkezin konferans salonunda konuşan Bakan Soylu, çok önemli bir zaman diliminden geçildiğini, terör örgütüne diz çöktüren bir anlayış ortaya konulduğunu belirterek, “Tek bir evladımızın kanını yerde bırakmamak için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

KAÇACAK YERLERİ KALMADI

“Kız çocuğu dağa çıktığında, kolumu tutup ‘Ne olursun sen devletin adamısın, güçlü adamısın. Evladımı aldılar, dağa götürdüler. Ne olursun beni evladımla buluştur’ diyen bir annenin derdine derman olabilme arzusuyla ilgili bir irade sergileyemezsem, yanarım ben onun İçişleri Bakanlığı’na, yanarım hükümetin adamlığına” diyen Soylu, teröristlerin hedefte olduğunu ve kaçacak yerleri kalmadığını söyledi.

DAĞA ÇIKANLARIN SAYISI AZALDI

İçişleri Bakanı Soylu, şöyle konuştu: “2016 yılında dağa çıkan terörist sayısı 657 idi, geçen sene bu rakam 150’ye düştü. İnşallah bu sene daha da azalacak. Irak’ın kuzeyi ve Suriye’de terör örgütünün yıllarca mensubu olmuş, gri, beyaz ve mavi listede yer alan teröristlerin yavaş yavaş teslim olmaya başlaması, terör örgütü PKK’nın esas itibarıyla söküm içinde olduğunun en önemli delillerinden biridir.”

3.5 AYDA LİSTEYE NEŞTER VURULDU

“Terörle mücadelede 2017’de kırmızı listeden 1, mavi listeden 3, yeşil listeden 9, turuncu listeden 5, gri listeden 44 ve beyaz listeden 63 üst düzey terörist etkisiz hale getirildi. 2018’e daha hızlı başladık. 2018’in ilk 3.5 ayında, 4’ü kırmızı, 4’ü mavi, 3’ü yeşil, 2’si turuncu, 9’u gri, 7’si beyaz listeden olmak üzere, Türkiye’deki toplam 29 üst düzey terörist etkisiz hale getirildi.”

#Süleyman Soylu
#İstanbul
6 yıl önce