|

50 peynirli şehir şampiyonluk yolunda

Balıkesir’in yöresel peynirlerinin kayıt altına alındığı ‘50 Peynirli Şehir Balıkesir’ kitabı, Hong Kong’da Türkiye’yi temsil etme hakkı kazandı.

04:00 - 8/04/2019 Pazartesi
Güncelleme: 23:50 - 7/04/2019 Pazar
Yeni Şafak
Dünya Yemek Kitapları Yarışması’nda, 3 finalist arasına girdi.
Dünya Yemek Kitapları Yarışması’nda, 3 finalist arasına girdi.

Balıkesir’in önemli değerlerinden olan yöresel peynirlerin kayıt altına alındığı ‘50 Peynirli Şehir Balıkesir’ isimli kitap, Frankfurt’ta düzenlenen ‘Dünya Yemek Kitapları Yarışması’nda (Gourmand World Cookbook Awards 2019), 3 finalist arasına girdi.

Almanya, Fransa, İsviçre, Amerika gibi ülkeleri geride bırakarak finale yükselen kitap, 4-7 Temmuz günleri arasında UNESCO Gastronomi alanında yaratıcı şehir unvanına sahip Hong Kong’un Macau Adası’nda gerçekleşecek finalde ülkemizi temsil edecek.

2017 yılında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından yapılan çalışmayla; Berrin Bal Onur ve Neşe Aksoy Biber tarafından kaleme alınan ‘50 Peynirli Şehir Balıkesir’ kitabı, bu yarışmadan ödülle ayrılırsa ‘dünyanın en iyisi’ ya da ‘winner’ etiketiyle basılabilecek.

KÜLTÜR MİRASI NİTELİĞİNDE

  • Kültür mirası niteliğinde olan 279 sayfalık kitabın içeriğinde; Balıkesir’e Genel Bakış, Süt ve Süt Ürünleri, Balıkesir Peynirleri ve Süt Ürünleri, Balıkesir Peynir Yolları ve Balıkesir’in Süt ve Süt Ürünlerine Güncel Bakış başlıkları yer alıyor.
    Aynı zamanda tüm Türkiye’de tanınan; Cunda Sepet Peyniri, İvrindi Koyun Kelle Peyniri, Savaştepe Mihaliç Peyniri, Sındırgı Yörük Peynirleri, Manyas Tulum Peyniri, Çerkes Peyniri ve Havran Keçi Peyniri yapımları da anlatılıyor.
#UNESCO
5 yıl önce