|

'ABD ortamı yumuşatmaya çalışıyor'

TVNET'teki 'Büyük Oyun' programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Karagül, "ABD, Türkiye'nin bu tehdide müdahale edeceğini bildiği için ortamı yumuşatmaya çalışıyor. Çünkü Amerika'nın onayıyla yapılmış bir operasyon görüntüsü vermeye çalışıyor. Bunlara inanmamak lazım" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
21:10 - 16/01/2018 Salı
Güncelleme: 21:49 - 16/01/2018 Salı
Yeni Şafak
​Yeni Şafak ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim
​Yeni Şafak ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim

Yeni Şafak ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, TVNET'te Nedret Ersanel'in sunduğu "Büyük Oyun" programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Karagül'ün açıklamaları şöyle:

"Türkiye'nin ABD açıklamalarına son derece ihtiyatlı yaklaşılması gerekiyor. Pentagon'un "Bizim Afrin ile ilgimiz yok" açıklamalarının bir karşılığı yok. Türkiye bölge ülkeleriyle yakın hareket etmek ve coğrafyanın gerçeklerine göre davranmalıdır.

ABD, Türkiye'nin caydırıcılığını gördü. Türkiye bunu ulusal bir tehdit olarak gördü ve ABD yönetimi Afrin ve Münbiç'e operasyon yapılacağını anladı.

ABD, Türkiye'nin bu tehdide müdahale edeceğini bildiği için ortamı yumuşatmaya çalışıyor. Çünkü Amerika'nın onayıyla yapılmış bir operasyon görüntüsü vermeye çalışıyor. Bunlara inanmamak lazım"

"FETÖ'yü operasyonel alanda artık kullanamıyorlar"

FETÖ meselesi Türkiye'de bir iç operasyon meselesidir. 40 yıldır Türkiye'nin sinir sistemlerine yerleştirdikleri istihbarat ağını 15 Temmuz'da harekete geçirdi ve Allah'a şükür başarısız oldu.

Cumhuriyet'in kuruluşundan bu yana en ciddi travmaydı ve biz bu mücadeleyi kazandık. Bundan sonra da kazanacağız. Bu milletin tarihsel feraseti, biz birçok mücadeleyi daha kazanacağız.

Amerikalıların, Batılıların tek kullandığı alan FETÖ müydü? Şu anda FETÖ'yü operasyonel alanda kullanamıyorlar. Millet onları mahkum etti. Bundan sonra kimi kullanacaklar?

Atlantik ekseninin, ABD, İngiltere ve Almanya'nın hepsinin Türkiye'de ortakları var. Almanya Gezi Olayları sırasında, sokak terörü üzerinden bunu uyguladı.

Amerikan istihbaratı 15 Temmuz üzerinden bunu yapmak istedi. FETÖ eğer başarılı olsaydı, 16 Temmuz'da Türkiye'ye güneyden saldırılar başlayacaktı. Kimler saldıracaktı? PKK'lılar, PYD'liler hepsi saldıracaktı.

"Bölgede çok uluslu senaryo var"

Bölgeye operasyon yapılamamasının nedeni, Türkiye'yi içerden ve sistem içerisinden oyalamaktı. Bunlar en son Barzani referandumunda ortaya çıktı. Ama bir etkisi olmadı. Kuzey Irak'taki oyunu 20 gün boyunca manşet yaptık. Bu çünkü Barzani ve Kürt meselesi değildi. Bölgede çok uluslu senaryolar oynanıyor. Bu hepimize dönük bir oyun.

#İbrahim Karagül
#TVNET
6 yıl önce