|

Adil Öksüz’ü tanımıyormuş!

15 Temmuz darbe girişimini Akıncı Üssü’nden yöneten sivil imamlar Kemal Batmaz’ın ağabeyi Şakir Batmaz’ın yalanlarını tanık beyanları çürüttü. Şüpheli Batmaz’ın “tanımıyorum” dediği Adil Öksüz’ün Erciyes Üniversitesi’ne ziyaretine geldiği ortaya çıktı. Ayrıca Batmaz’ın sık görüşmediğini iddia ettiği Kemal Batmaz’ın da üniversiteye defalarca geldiği anlaşıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/03/2018 Çarşamba
Güncelleme: 01:23 - 21/03/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Şakir Batmaz polisin operasyonuyla gözaltına alınmıştı.
Şakir Batmaz polisin operasyonuyla gözaltına alınmıştı.

FETÖ’nün Erciyes Üniversitesi’ndeki bir numarası olduğu ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığıyla ilgili faaliyetleri açığa çıkan Şakir Batmaz hakkında hazırlanan iddianamenin ayrıntıları ortaya çıkmaya devam ediyor. Şüpheli Batmaz, Kayseri’de yürütülen soruşturma kapsamında örgüt üyeliği suçlamasıyla 18 Ağustos 2017’de gözaltına alınmış, 22 Ağustos’ta ise tutuklanmıştı.

BATMAZ TUTUKLANINCA SERVERLAR DEĞİŞTİRİLDİ

İddianamede tanık olarak yer alan Halil S., Batmaz’ın görev yaptığı Edebiyat Fakültesi’nde 22 Ağustos günü elektriklerin kesildiği ve sonrasında serverların değiştirildiğine dikkat çekti. Server değiştirme olayının Batmaz’ın tutuklandığı güne denk gelmesinin tesadüf olamayacağına işaret eden Halil S., yine söz konusu serverların değişiminden hemen sonra 1 yıl önce sağlam olan ve birçok yenilemenin yapıldığı Edebiyat Fakültesi’nin bulunduğu blokun çürük olduğu ve başka bir binaya geçilmesi gerektiğinin konuşulduğunu belirtti.

AĞABEY BATMAZ’I SIK SIK ZİYARET ETMİŞ

Şüpheli Batmaz, akademik çalışmalarının yoğunluğu nedeniyle kardeşi Kemal Batmaz ile çok fazla bir araya gelemediklerini, telefonla bile nadir görüştüklerini iddia etmişti. Batmaz’ın yalanını tanık Halil S.’nin beyanları çürüttü. Tanık S., Kemal Batmaz’ın defalarca ağabeyi Şakir Batmaz’ın Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesindeki odasına geldiğini gördüğünü aktardı. Savunmasında firari imam Adil Öksüz’ü tanımadığını iddia eden şüpheli Şakir Batmaz’ın bir başka yalanı da yine tanık ifadesiyle ortaya çıktı. Şakir Batmaz’ı Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümüne araştırma görevlisi olarak atandığı dönemden tanıdığını söyleyen tanık Ali S., “Şakir Batmaz’ın özellikle akademik kadro tahsisinde rektör ve dekanlar üzerindeki etkinliği, üniversite kamuoyunda belirgin bir şekilde biliniyordu. 2015 yılında Adil Öksüz’ün Erciyes Üniversitesine gelerek Şakir Batmaz’ı ziyaret ettiğini duydum. Ancak detayı ile ilgili bilgim yok” dedi.

DARBECİLERLE HATIRA FOTOĞRAFI

İddianamede, şüpheli Şakir Batmaz’ın Deniz Kuvvetleri Komutanlığınca Yalova’da 12 Haziran 2015 tarihinde düzenlenen panele konuşmacı olarak katıldığı ve burada TSK mensupları ile hatıra fotoğrafı çektirdiği aktarıldı. Yapılan araştırma sonucu söz konusu fotoğraftaki askerlerin darbede aktif rol alan ve tamamı TSK’dan ihraç edilen örgüt üyelerinden oluştuğu belirtildi. Bunların arasında sözde Yurtta Sulh Konseyi olan ve donanmaya ait 29 geminin darbe faaliyetinde kullanılmak üzere hazır hale getirilmesini emreden eski Tuğamiral Ömer Faruk Harmancık ve Genelkurmay Karargah’ta sivillere ateş açan eski Tuğamiral Sinan Sürer, eski Deniz Hava Komutanı Tuğamiral Tezcan Kızılelma ile eski albaylar Şükrü Bostan, Fehmi Türksever, Mahmut Ardıç, Osman Yazıcı da bulunuyor.

#Şakir Batmaz
#Adil Öksüz
#FETÖ
6 yıl önce