|

Ahad ve Fevzi için 'sessizce yürüyoruz'

İHH, İsrail hapishanelerinde esir tutulan Ahed Et-Tamimi ve Fevzi El Cüneydi için Galatasaray Lisesi önünden Şişli Camii'ne kadar 'sessizce' yürüdü. Yürüyüşte vatandaşlar Ahad ve Fevzi'nin posterlerini taşıdı. Kilometrelerce uzayan ve çok sayıda vatandaşın katıldığı yürüyüş sona erdi.

Yeni Şafak
12:08 - 23/12/2017 Cumartesi
Güncelleme: 20:29 - 23/12/2017 Cumartesi
AA
Vatandaşlar İHH yürüyüşünde Ahad ve Fevzi fotoğraflarını taşıyor.
Vatandaşlar İHH yürüyüşünde Ahad ve Fevzi fotoğraflarını taşıyor.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Filistin'de İsrail askerlerince tutuklanan çocuklar için yürüyüş düzenledi. Galatasaray Lisesi önünden başlayan yürüyüş Şişli Camii önünde son buldu. Yürüyüşte vatandaşlar Ahad ve Fevzi'nin posterlerini taşıdı.



İHH tarafından yapılan açıklamada, Filistinli çocuklar Fevzi El Cuneydi ve Ahed et-Tamimi'nin günlerdir İsrailzindanlarında olduğu vurgulanarak, "İsrailli bakan, onların hayatlarını son nefeslerine kadar hapiste geçireceklerini söyledi. Haftaya her ikisinin de askeri mahkemede duruşmaları var. Yeterince baskı yapmazsak belki de uzun süreli tutuklanacaklar. Biz yüzlerce Filistinli çocuğumuzu ve bu iki çocuğumuzu İsrail zindanlarına terk etmeyeceğiz. Ama çocuklara yapılan zulme karşı İslam dünyasının sessizliğinden endişeliyiz. Haydi bu sessizliği sessizliğimizle bozalım. O çocukların sesi olalım" ifadelerine yer verilmişti.



Açıklamada, tüm gençlik teşkilatları ve çok sayıda vatandaş, Galatasaray Lisesi önünden saat 14.00'te başlayan sessiz yürüyüşe davet edilerek, Ahed ve Fevzi'nin fotoğrafının taşınacağı tek sıra halindeki yürüyüşün, Galatasaray Lisesi-Taksim Meydanı-Osmanbey-Şişli Camisi güzergahında yapılacağı belirtilmişti. Yürüyüş, çok sayıda vatandaşın katılımıyla sona erdi.







#İstanbul
#İHH
#sessiz yürüyüş
6 yıl önce