|

AK Parti Sözcüsü Çelik’ten Kılıçdaroğlu’nun uyuşturucu iftirasına tepki: Muhalefet değil yıkım siyaseti

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin milletvekilleriyle kahvaltıda bir araya geldi. Toplantının ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'de cari açığının kapatılması için uyuşturucu ticareti yapıldığı iddialarına ateş püsküren Çelik, "Türk siyasi hayatının en vahim açıklamalarından biri. Bu provokasyondan dolayı özür dilemeli. Bu provokasyon TSK'ya kimyasal silah iddiasının devamıdır. Bunun adı muhalefet değil yıkım siyasetidir" ifadelerini kullandı.

12:39 - 1/11/2022 Salı
Güncelleme: 14:49 - 1/11/2022 Salı
Yeni Şafak
​AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik
​AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezinde partisinin milletvekilleriyle bir araya geldi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, toplantının gündemine dair açıklamalarda bulundu. Çelik, ”Milletvekillerimizle yaptığımız toplantının son halkası eksik kalmıştı. Bugün Sayın Cumhurbaşkanımızın genel başkanımızın başkanlığında milletvekillerimizle bu toplantıyı da gerçekleştirdik böylece toplantı serimizi tamamlanmış olduk. Bütün bu süreç içerisinde milletvekillerimizin bölgeleri ile ilgili konuları ele aldık, çeşitli siyasi iç ve dış siyasetle ilgili değerlendirmelerini ele aldık. Milletvekillerimizle hem sahada yaptıkları çalışmalar hakkında yaptıkları tespitlerle ilgili bilgi verdiler hem de önümüzdeki dönemde 2023 yılı seçim yılı seçimlere dönük olarak yapılacak çalışmaları ayrıntılı bir biçimde değerlendirilmiş olduk” açıklamasında bulundu.


KILIÇDAROĞLU'NUN UYUŞTURUCU İFTİRASINA TEPKİ

Kılıçdaroğlu’nun uyuşturucu iddialarına sert tepki gösteren Çelik, ”Sayın Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’de cari açığını kapatılması için uyuşturucu ticaretine göz yumulduğu ya da yapıldığı gibisinden belki de Türk siyasi hayatının en vahim ve en utanç verici açıklamalarından birine imza attığını görüyoruz. Burada bir diğer boyutu da şu; demokrasilerde Ana muhalefet partisi son derece kritik bir organdır ve demokrasi açısından da vazgeçilmez bir işlev ifade eder. Sayın Kılıçdaroğlu’nun böylesine bir organın işlevini yerlerde sürünecek hale getirmesini maalesef üzülerek izliyoruz.Polis Teşkilatımıza ve Jandarma teşkilatımıza dönük olarak bu onurlu teşkilatlarımızın uyuşturucu ticareti yaptığından ya da buna göz yumduğundan bahsetmek başlı başına utanç verici bir iftiradır.

'SON DERECE AYIPTIR, YAKIŞIKSIZDIR'

Bunu söyleyen kişinin alnına bu iftira ömrü boyunca yapışacaktır. Son derece ayıptır, yakışıksızdır, provokatiftir. Doğrusunu söylemek gerekirse biz uyuşturucu ve diğer suçlarla mücadele edildiğinde hedef alınan örgütlerden duyduğumuz sözlerin Ana muhalefet partisi liderinden ortaya çıkmasını ibretle izliyoruz, bu son derece yakışıksız olmuştur. Kılıçdaroğlu’nun polis ve jandarma teşkilatımızdan açık bir şekilde özür dilemesi gerekiyor. Üst üste gelen provokasyonlar, sayın Kılıçdaroğlu’nun yaptığı bu provokasyon, polisler ve jandarmaya dönük yaptığı bu provokasyon yakın zamanda birkaç gün önce Türk silahlı kuvvetlerine dönük olarak kimyasal silah kullanıyor diye atılan iftira halkasının yeni bir utanç verici devamıdır. Bir siyasi partinin içinde Türk silahlı kuvvetlerine dönük olarak kimyasal silah kullanıyor diyen milletvekili olacak buna yönelik bir tutum alınmayacak, sadece burada açıklamada şu söylendi; kendi partilerine yapılan açıklamada bunu kınamadılar, lanetlemediler. Sadece böyle konular ulu orta konuşulmaz diyerekten konuşmanın içeriğine değil konuşmanın bağlamına yönelik olarak itiraz ettiler.Türkiye siyasi tarihinde pek çok yanlış söz söylenmiştir, fakat bu derece utanç verici bir şekilde Türkiye’nin güvenlik kurumlarını hedef alan üstelik Türkiye’nin güvenlik kurumlarını bazı terör örgütlerinin provokatif iddialarını aynen dilendirerek hedef alan, utanç verici sözler siyasi hayatta bir siyasi Parti genel başkanının ağzından bu derece yoğunlukta duyulmamıştır. Bu son derece yanlıştır, sayın Kılıçdaroğlu’nun söylediği sözün nereye gittiğine dikkat etmesi gerekir. Türk silahlı Kuvvetleri’nin kimyasal silah kullandığını iddia ettiler, aynı zamanda CHP milletvekilleri mahkeme bastılar, milletvekili sıfatı taşıyan kişiler bizzat eşkıyalık yapıyorlar. Bunun meclis basmaktan ne farkı var. Şimdi de tutmuş polis teşkilatını ve jandarma teşkilatına uyuşturucu satmaktan, uyuşturucu kaçırmaktan bahseden utanç verici bir iddiayla yüzünü çeviriyor” açıklamasında bulundu.

BAŞÖRTÜSÜNE ANAYASAL GÜVENCE

Çelik, Başörtüsü anayasa değişikliği Partilerle görüşme olacak mı sorusuna şu cevabı verdi;

“Cumhur ittifakı olarak ortak bir çalışma yürütüyoruz. Adalet Bakanı’mız Bekir Bozdağ Bey, MHP’den bu çalışmayı yürüten Fethi Yıldız’la bir araya gelecekler, yarın takvim netleşecek Bazı siyasi partilere ziyaretler olacak bu ziyaretler çerçevesinde istişare edilecek onların da görüşleri alınacak. Cumhur ittifakı olarak bir araya gelindiğinde bunun kararı netleşmiş olacak.”


KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada "Uyuşturucu paralarını Türkiye'nin cari açığının finansmanında kullandılar… 'Breaking Bad Süleyman' ülkenin çocuklarının zehirlenmesine göz yummuştur. Yazıklar olsun onlara" ifadelerini kullanmıştı.

#Ömer Çelik
#ak parti
1 yıl önce