|

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten 'siyasi cinayetler' iddialarına tepki: İlkesiz ve utanç verici bir sorumsuzluktur

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, muhalefetin son dönemlerde ortaya attığı 'siyasi cinayetler olacak' iddalarına tepki gösterdi. Cumhurbaşkanımızın önderlik ettiği güçlü siyaset sayesinde hükümetlerimiz döneminde Türkiye’de siyasi cinayetlere ve faili meçhullere son verilmiştir. Böylece siyasetin vesayet odaklarınca sistematik şekilde manipüle edildiği devir kapanmıştır. 6-7 Ekim olayları hakkında ilkeli bir tavır ortaya koyamayanların kalkıp da “siyasi cinayet” spekülasyonları yapmaları ilkesiz ve utanç verici bir sorumsuzluktur" ifadelerini kullandı.

10:28 - 12/10/2021 Tuesday
Güncelleme: 10:44 - 12/10/2021 Tuesday
Yeni Şafak
Ömer Çelik
Ömer Çelik

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2023 seçimlerine gidilirken iktidarın gerilimi tırmandırmasından endişe ettiğini söylemiş ve "Siyasi cinayetler konusunda kaygılarım var" ifadesini kullanmıştı. Kılıçdaroğlu'ndan sonra çok konuşulacak bir iddia da İYİ Parti Teşkilat Başkanı Koray Aydın'dan gelmiş, "Bizim de aldığımız suikast duyumları var" demişti. Ortalığı karıştıracak iddialara Fahrettin Altun'un ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten de tepki geldi.

"Siyasetin sistematik şekilde manipüle edildiği devir kapanmıştır"

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Çelik şu ifadeleri kullandı: "Cumhurbaşkanımızın önderlik ettiği güçlü siyaset sayesinde hükümetlerimiz döneminde Türkiye’de siyasi cinayetlere ve faili meçhullere son verilmiştir. Böylece siyasetin vesayet odaklarınca sistematik şekilde manipüle edildiği devir kapanmıştır. Sorumlu bir muhalefet olsaydı, böylesi iddiaları ilgili ve yetkili adli makamlara iletir, gelişi güzel ortalığa saçmazlardı. Bu ancak Türkiye’ye zarar vermekten kaçınmayan bir anlayışın ürünüdür.

6-7 Ekim olayları hakkında ilkeli bir tavır ortaya koyamayanların kalkıp da “siyasi cinayet” spekülasyonları yapmaları ilkesiz ve utanç verici bir sorumsuzluktur..."

#ömer çelik
#tweiiter
#siyasi cinayetler
3 years ago