AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten İsrail'e Mescid-i Aksa tepkisi
13:22, 14/05/2026, PerşembeG: Güncelleme: 16:14, 14/05/2026, Perşembe
Yeni Şafak

Çelik, İsrailli bir bakanın, beraberindeki bir grup yerleşimciyle Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskını kınadı.
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Mescid-i Aksa’ya yapılan saygısızlıkları kınadı ve Netanyahu hükümetinin provokasyonlarının insanlık değerlerine saldırı olduğunu belirtti. Çelik, 'Netanyahu hükümeti tarihin en barbarca uygulamalarına imza atmaya devam ediyor. Netanyahu hükümetinin Mescid-i Aksa provokasyonları tüm insanlık değerlerine saldırı, yapılan saygısızlığı lanetliyoruz' ifadelerini kullandı.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Netanyahu hükümetinin Mescid-i Aksa'yı hedef alan provokasyonları tüm insanlık değerlerine saldırıdır. Camiler ve kiliseler bu barbarca uygulamalarla hedef alınıyor. Mescid-i Aksa'ya yapılan saygısızlığı lanetliyoruz." ifadelerini kullandı.
Çelik, NSosyal hesabından yaptığı açıklamada, İsrailli bir bakanın, beraberindekilerle Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskına tepki gösterdi.
Netanyahu hükümetinin üyelerinin insanlığa karşı suç işleme konusunda tarihin en barbarca uygulamalarına imza atmaya devam ettiğini belirten Çelik, şunları kaydetti:
"Netanyahu hükümetinin Mescid-i Aksa'yı hedef alan provokasyonları tüm insanlık değerlerine saldırıdır. Camiler ve kiliseler bu barbarca uygulamalarla hedef alınıyor. Mescid-i Aksa'ya yapılan saygısızlığı lanetliyoruz. Kudüs'ün hukuki ve tarihi statüsünün korunması tüm uluslararası toplumun sorumluluğudur."

Gündem
Dışişleri’nden İsrailli bakanın Mescid-i Aksa baskınına sert tepki: Hak ihlallerine karşı harekete geçin çağrısı

Gündem
Kudüs'ten Ankara'ya övgü dolu mesaj: Şeyh Sabri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'İslam Birliği' Vizyonunu destekledi

Dünya
İsrailliler "Kudüs Günü"nde Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi

Dünya
İsrail polisi Mescid-i Aksa'nın avlusunda Filistinli çocukların futbol toplarını çaldı ve patlattı