|

AK Parti ve MHP ittifakta mutabık

Yerel seçimlere dönük ittifak için bir araya gelen AK Parti ve MHP heyetleri prensip olarak devam kararı aldı. Numan Kurtulmuş, “Son derece verimli ve yapıcı oldu. Ortak, mutabık görüşlerimiz var, toplantıların devamı için prensip kararına vardık” dedi. MHP’li Yalçın da görüşmelerde olumlu sonuçlara ulaştıklarını söyledi.

Nur Banu Aras ve
04:00 - 9/10/2018 Salı
Güncelleme: 03:41 - 9/10/2018 Salı
Yeni Şafak
FOTOĞRAF: TARIK BAKICI
FOTOĞRAF: TARIK BAKICI

AK Parti ve MHP arasında yerel seçimlere dönük ittifak için heyetler dün ilk kez masaya oturdu. İttifak konusunda ilk temas geçtiğimiz haftalarda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz arasında yapıldı ve görüşmelerin heyetler düzeyinde devam ettirilmesi benimsendi. Söz konusu mutabakat üzerine müzakere kadrosuna AK Parti'den Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, MHP'den de Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın dahil oldu. Dün TBMM AK Parti Grubu’nda yapılan ve 1,5 saat süren görüşme bu yönüyle heyetler arasında ilk resmi görüşme oldu.

SONUÇ İÇİN HAREKET EDECEĞİZ

Her iki parti de ittifak konusunda teknik çalışmaları sürdürme kararı aldı. Heyetler önümüzdeki günlerde tekrar bir araya gelecek. Buluşma sonrası konuşan Kurtulmuş, yerel seçimlerde ittifakın hukuki engeline dikkati çekti. Kurtulmuş, "Bunları da her iki parti heyetleri olarak görüşerek, bazı konularda teknik çalışmalarımızı sürdüreceğiz, tekrar bir araya geleceğiz. Nihayetinde bizlerde oluşan ortak kanaati, her iki parti heyeti de kendi genel başkanlarına arz ederek, burada sonuç alınması yolunda hareket edeceğiz" dedi.

SIRA İŞİN TEKNİK KISMINDA

Kurtulmuş, "Bu ittifakın bu şekliyle önemli olduğunu düşünüyoruz. Her iki partinin hitap etmiş olduğu sosyolojik tabanları, her ne kadar birçok konuda müştereklikleri olmakla birlikte iki farklı tabandır. Eğer yerel seçimlerde de bir şekilde buradan istifade edeceksek bu tabanın genişletilmesi ve Türkiye'nin bundan sonraki siyasi süreçlerinde de olumlu sonuç vermesi konusunda ortak, mutabık görüşlerimiz oldu. İşin bundan sonra teknik kısmı var" diye konuştu.

BİSMİLLAH DİYEREK BAŞLADIK

Toplantıların devamı konusunda prensip kararına varıldığını belirten Kurtulmuş, "Bismillah diyerek bu işe başladık. İnşallah milletin hayrına olacak bir sonuç çıkacaktır. Nihayetinde bizlerde oluşan ortak kanaati, her iki parti heyeti de kendi genel başkanlarına arz ederek, burada sonuç alınması yolunda hareket edeceğiz" ifadelerini kullandı.

GÖRÜŞMEYE DEVAM EDİLECEK

MHP'li Yalçın da "Temennimiz Cumhur İttifakı’nın yerel seçimlerde de yaşanması. Görüşmelerden olumlu sonuçlara ulaştığımız kanaatindeyim. Heyetlerimiz görüşmeye devam edecek, tespit ettiğimiz çalışma başlıkları üzerinden faaliyetlerini sürdürerek saygı değer genel başkanlara görüşmelerin sonucunu iletecekler" diye konuştu.

CUMHUR İTTİFAKI SİYASİ HEDEF

AK Partili Özhaseki de şu ifadeleri kullandı: "Ülkemizin aydınlık yarınlara emin adımlarla yürümesi adına ve bekası üzerine kurulan oyunlara karşı, milli bir mutabakat ile kurduğumuz Cumhur İttifakı ruhunu yaşatmak temel siyasi hedeflerimizin başında geliyor."

  • İki lider bu hafta görüşecek
  • Heyetler arası görüşmeler devam ederken, bu hafta içerisinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli'nin bir araya gelmesi planlanıyor. Macaristan'a giden Erdoğan hafta sonu Kızılcahamam kampında yaptığı açıklamada Bahçeli ile Macaristan dönüşü görüşme olabileceğini belirtmişti.
#AK Parti
#MHP
#İttifak
6 yıl önce