|

AK Parti'nin Ankara Büyükşehir adayı Mehmet Özhaseki

20 ilin başkan adayını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart seçimlerinde AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayının Mehmet Özhaseki olduğunu duyurdu.

Yeni Şafak
12:43 - 27/11/2018 Salı
Güncelleme: 12:58 - 27/11/2018 Salı
Yeni Şafak
Mehmet Özhaseki
Mehmet Özhaseki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti grup toplantısında Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'yi açıkladı.

MEHMET ÖZHASEKİ KİMDİR?

Mehmet Özhaseki, AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıklandı. Daha önce bakanlık görevinde bulunan Mehmet Özhaseki, daha önceki dönemde ise 5 kez üst üste Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı seçilerek bu görevi üstlenmiştir.

Mehmet Özhaseki 1957 yılında Kayseri'de dünyaya gelmiştir. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Mehmet Özhaseki, tekstil alanında hizmet veren bir firmada görev aldı. Özel sektörde tekstil imalatı ve ticareti üzerine faaliyet gösterdi. Birçok vakıfta başkanlık ve yönetim kurulu üyelikleri yaptı. 5 kez üst üste Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçildi. 7 yıl boyunca Tarihi Kentler Birliğinin Başkanlığını yaptı.

25 ve 26. Dönemde Kayseri Milletvekili seçildi. AK PARTİ MKYK ve MYK Üyesi, AK PARTİ Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı olarak görev yaptı. 65. Hükûmette Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak görev aldı.

İngilizce ve Arapça bilen Özhaseki, evli ve 4 çocuk babasıdır.

#Mehmet Özhaseki
#AK Parti
#Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı
#AK Parti Ankara adayı
5 yıl önce