|

AK Parti'nin Diyarbakır adayı Cumali Atila

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumali Atila'yı 2019 yılı Mart ayında yapılacak seçimlerde başkan adayı olduğunu açıkladı.

Yeni Şafak
15:44 - 24/11/2018 Cumartesi
Güncelleme: 16:01 - 24/11/2018 Cumartesi
DHA
Cumali Atila
Cumali Atila

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumali Atila'yı 2019 yılı Mart ayında yapılacak seçimlerde AK Parti'nin belediye başkan adayı olduğunu açıkladı.

Cumali Atila kimdir?

Elazığ'da 1964 yılında dünyaya gelen Cumali Atila ilk ve orta öğrenimini Elazığ'da, Yüksek öğrenimini İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde tamamladı.

Atila, 1990 yılında Erzincan Kaymakam adayı olarak göreve başladı. Dil eğitimi ve yönetim sistemi konularında çalışmalar yapmak üzere 8 ay İngiltere'de bulundu. 3 yıllık staj dönemi içerisinde Çorum Uğurludağ ve Afyon Çobanlar ilçesinde kaymakam vekilliği görevini yürüttü.

Atila, daha sonra sırayla Giresun Piraziz, Muş Malazgirt, Bolu Mengen Kaymakamlığı, Diyarbakır Vali Yardımcılığı ve Konya Beyşehir Kaymakamlığı görevlerinde bulundu.

Cumali Atila, 23 Eylül 2011 tarihinde Etimesgut Kaymakamlığı görevine başladı.

Atila, 1 Kasım 2016 yılında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne kayyum olarak atandı ve halen başkan vekilliği görevini sürdürüyor.

Cumali Atila, evli ve 3 çocuk babası.

#AK Parti
#Cumali Atila
5 yıl önce