|

Akbank'ın gündemi Türkiye'nin büyümesi

International Herald Tribune'e konuşan Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, 'Bizim gündemimizde farklı bir konu var. O da Türkiye'nin büyümesini nasıl sağlayabiliriz' dedi

İstanbul
00:00 - 21/06/2009 Pazar
Güncelleme: 02:48 - 21/06/2009 Pazar
Yeni Şafak
Akbank'ın gündemi Türkiye'nin büyümesi
Akbank'ın gündemi Türkiye'nin büyümesi

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, 'Bizim gündemimizde farklı bir konu var. O da Türkiye'nin büyümesini nasıl sağlayabiliriz' dedi. International Herald Tribune'de (IHT) yayınlanan Suzan Sabancı Dinçer haberiyle ilgili olarak yapılan açıklamada, bir aile şirketi olan Sabancı Holding'in, Akbank'ın hisselerinin yaklaşık yüzde 44'üne sahip olduğu, aile üyelerinin de yüzde 7 hissesinin bulunduğu hatırlatıldı.

HOLDİNG'LE ARAMIZDA ÇİN SEDDİ VAR

Haberde, Bankanın başarısının sırrının, bir bakıma Sabancı Holding ile ilişkilerinde kurumsal bir mesafenin korunmasından kaynaklandığını dile getiren Dinçer, 'Bütçemizi onlara sunuyoruz, ancak aramızda profesyonel bir Çin Seddi var. Geleneksel bankacılık, Akbank'ın güçlü tarafı. Türev ürünlerimiz yok, bilançomuzda görülen neyse o. Akbank'ın sahip olduğu ve gelişmiş ülkelerdeki pek çok bankanın iki katından fazla olan yüzde 17,6'lık sermaye yeterlik rasyosu bu yaklaşımın bir parçası. Bunun altında, 2001-2002 krizi sonrası oluşturulan bankacılık sektöründeki sıkı düzenleme ve denetim sistemi de yatıyor” dedi.

PAZAR PAYLARI KORUNDU

Dinçer, hızlı büyüme yılları sırasında yabancı bankaların Türk bankacılık sektörüne girişlerine rağmen, Türk bankalarının pazar paylarını koruduklarını belirterek, “Üç kamu bankası dahil olmak üzere en büyük yedi bankanın toplam pazar payı yaklaşık yüzde 80. Türkiye ile diğer gelişmekte olan piyasa ekonomileri arasındaki temel fark; Türkiye'de bankacılık sektöründe sorun yaşanmaması. Bizim gündemimizde farklı bir konu var. O da Türkiye'nin büyümesini nasıl sağlayabiliriz' ifadelerini kullandı.



15 yıl önce