|

Alman polisinden THY yolcularına alçak muamele: CHP'li Erdem köpekli aramaya isyan etti

CHP'li Eren Erdem, seçim çalışmaları için gittiği Almanya'dan dönüşü sırasında, Türk Hava Yolları (THY) uçağına yönelik skandal muameleyi anlattı. Alman yetkililerin herhangi bir gerekçe göstermeden sadece THY uçağına binecek yolcuları köpeklere koklatarak aradığını ifade eden Erdem, "İhbar olmadığını ve bu uçuşa özel bir arama olduğunu aynen söylediler. Sadece Türklere yönelikse, asla kabul edilemez." ifadelerini kullandı.

22:39 - 24/04/2023 الإثنين
Yeni Şafak
Alman yetkililer THY uçağına binen yolcuları köpeklere koklatarak aradı (Foto:Arşiv)
Alman yetkililer THY uçağına binen yolcuları köpeklere koklatarak aradı (Foto:Arşiv)

Avrupa'daki Türk düşmanlığını kanıtlayan yeni bir skandal meydana geldi. Seçim çalışmaları için Almanya'nın Frankfurt kentine giden CHP eski Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Eren Erdem, Türk Hava Yolları uçağına yönelik skandal muameleyi anlattı.

Almanya'da alçak muamele: Sadece THY yolcularına yapılıyor

Tüm kontrollerden ve aramalardan geçen THY yolcularının Alman polisi tarafından köpeklere koklatıldığını söyleyen Erdem,
"Bu son derece saygısız bir tutum. Çünkü sadece Türk Hava Yolları yolcularına yapılıyor."
dedi.

İhbar yok ama uçuşa özel arama!

Kamera kayıtlarının ortada olduğunu belirten Erdem,
"Saat 20:00 - Frankfurt-İstanbul uçuşu; kimse inkar etmesin, kamera kayıtları ortada. Tüm arama noktalarından geçmiş, kontrollerden geçmiş yolcular; uçak körüğünde K9 köpekleriyle aranmaz! Ve bu sadece Türklere yönelikse, asla kabul edilemez."
diye konuştu.
Aramayı reddettiğini ve ilgili görevliye tavrın yanlışlığından bahsettiğini belirten Erdem,
"Hiç hoşlanmadım, ve ilgili görevliye; bu tavrın doğru olmadığını, ellerinde bir ihbar varsa bunu bir parlamenter olmam sebebiyle bana söylemelerini ilettim. İhbar olmadığını ve bu uçuşa özel bir arama olduğunu aynen söylediler."
ifadelerini kullandı.


#Almanya
#THY
#Türk Hava Yolları
#Eren Erdem
#CHP
1 عام قبل