|

Amberin Zaman'dan tepki çeken tweet

Taraf Gazetesi Yazarı Amberin Zaman, Paris'te bir karikatür dergisinin binasına düzenlenen saldırıdan sonra attığı tweetle tepki topladı. İlk paylaşımında 'Peygamber Efendi' yazan ve hatasını anladıktan sonra özür dileyen Zaman, ikinci tweetiyle kendini daha da batırdı.

17:18 - 7/01/2015 Çarşamba
Güncelleme: 17:48 - 7/01/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Hz. Muhammed ve Meryem Ana karikatürleriyle gerek müslüman gerekse hristiyanların tepkisini çeken Fransız dergiye yapılan saldırının yankıları devam ediyor. 


Konu dünyada olduğu gibi Türkiye'de de bir anda gündeme oturdu. Olayın ardından Twitter'da birçok gazeteci ve ünlü isim saldırıya dair tweet attı. 
Bu tweetlerden biri de Amberin Zaman'a aitti. Taraf yazarı Zaman, Fransız dergiye saldıranların müslüman kimliklerine işaret ederek "PEYGAMBER EFENDİNİN İNTİKAMINI ALDIK DEMİŞLER" şeklinde bir tweet attı. 

  

Attığı tweet'te "Peygamber efendi" diyen Amberin zaman daha sonra özür dilese de, hem bu yazım dili yüzünden hem de saldıranların müslüman kimliklerine işaret ettiği gerekçesiyle oldukça büyük bir tepki topladı. Amberin Zaman daha sonra ise attığı bir başka tweet'te "İncinen olduysa özür dilerim" dedi.


ÖZRÜ KABAHATİNDEN BÜYÜK

Amberin Zaman'ın "Bu memlekette Yahudiler, Yediziler, Hristiyanların uğramadığı hakaret kalmadı" tweeti daha çok tepki çekti. Algı operasyonuna başladığı iddia edilen Zaman'ın bu paylaşımı, bir takipçisinden "Fransa'daki bu saldırıyı bile Türkiye'yi karalamak için kullanıyor" yorumu aldı. 


#amberin zaman
#amberin zaman paris
#paris saldırı
9 yıl önce