|

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'ten sağlık durumuna ilişkin ilk açıklama

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in solunum sıkıntısı ve ateş sebebiyle kontrol amaçlı hastaneye gitti. Hastaneden taburcu olan Böcek, koronavirüs testinin negatif çıktığını bildirdi.

17:49 - 7/08/2021 Cumartesi
Güncelleme: 21:01 - 7/08/2021 Cumartesi
IHA
Muhittin Böcek
Muhittin Böcek

Son 10 gündür yangın bölgesinde bulunan ve dün öksürmeye başladığı için bugün dinlenmeye çekilen Başkan Muhittin Böcek, sabah saatlerinde solunum problemi ve yüksek ateş sebebiyle kontrol için Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne gitti. Böcek’in durumunun tespiti için testlerinin devam ettiği bildirildi.

Akdeniz Üniversitesi'nden Böcek'in durumuna ilişkin açıklama

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, yaptığı açıklamada, Belediye Başkanı Böcek'in tahlillerini yaptıklarını ifade etti.

Durumunun iyi olduğunu anlatan Özkan, "Doğal olarak çok kalabalığa girip çıkıyordu. Rutin kontrol yapıldı, bir sıkıntısı yok. Şu an için yatırılmadı, takip ediyoruz. Hafif öksürüğü vardı" dedi.

Muhittin Böcek sağlık durumuna ilişkin açıklama yaptı.Hastanede yapılan koronavirüs testinin negatif çıktığını belirten Böcek'in sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

"Sevgili dostlar, ateş, öksürük, halsizlik nedeniyle Akdeniz Üniversitemize geldim.
Tahlillerim yapıldı, Covid testim çok şükür negatif çıktı.
İyi dileklerinize teşekür ederim. Sağlıklı güzel günler diliyorum."

Uzun süre tedavi görmüştü

Böcek, sosyal medya hesabından 17 Ağustos’ta 2020 tarihinde yaptığı paylaşımla Kovid-19 test sonucunun pozitif çıktığını duyurmuş, takibinin yapıldığı hastanede sağlık durumu kötüleşince 7 Eylül’de yoğun bakım ünitesine alınmış, 24 Eylül’de Akdeniz Üniversitesi Hastanesine sevk edilmişti. Akciğerlerindeki rahatsızlık nedeniyle solunum kaslarında sorun oluşan Böcek’e, daha iyi nefes alabilmesi için trakeostomi uygulanmıştı. Böcek, sağlık durumunun iyiye gitmesi üzerine 9 Kasım’da yoğun bakım ünitesinden normal servise alınmış, ardından da 3 Ekim tarihinde taburcu edilmişti.


#Antalya
#Muhittin Böcek
3 yıl önce