|

'Ayı Gülü'nü koparana 60 bin lira ceza

Afyonkarahisar'ın Kızılören ilçesindeki Kirsa Vadisi'nde 'Ayı Gülü' ve 'Kızıl Lale' diye adlandırılan, koruma altındaki 'Paeonia Officinalis' çiçeğini koparana 60 bin 163 TL lira ceza uygulanıyor.

Halil Akkoç
12:00 - 20/05/2019 Pazartesi
Güncelleme: 11:04 - 18/07/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Ayı gülü
Ayı gülü

Kızılören ilçesine bağlı Gülyazı köyündeki Kisra Vadisi'nde 10 bin metrekare alanda açan ve lokal kümeleşen kırmızı şakayıklar, görsel şölen sunuyor.

Halk arasında 'Ayı Gülü' ve 'Kızıl Lale' diye adlandırılan 'Paeonia Officinalis' her yıl mayıs ve haziran aylarında açıyor.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından korunan çiçeği koparana ya da zarar verenlere 60 bin 163 TL ceza uygulanıyor.


  • Yenisafak.com'a açıklamada bulunan Kızılören Belediye Başkanı Ali Erol, "Afyonkarahisar'da sadece bu bölgede yetişiyor. Doğa fotoğrafçıları için görsel şölen sunuyor. Doğa fotoğrafçıları bölgeye gelmek isterse biz belediye olarak her türlü kolaylığı sağlarız" dedi.

Bölgenin Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından koruma altına alındığını belirten Erol, şakayıkların daha tamamının açmadığını da sözlerine ekledi.



#Afyonkarahisar
#Kızılören
5 yıl önce