|

AYM'den HDP'li vekil Güven ve Farisoğulları'nın başvurusuna ret

Anayasa Mahkemesi (AYM), HDP'li milletvekilleri Leyla Güven ve Musa Farisoğulları'nın vekilliğinin düşürülmesine karşı yapılan başvuruyu karara bağladı. Mahkeme, söz konusu vekiller için yapılan itirazı reddetti.

14:14 - 25/06/2020 Perşembe
Güncelleme: 16:34 - 25/06/2020 Perşembe
DHA
HDP'li milletvekilleri Musa Farisoğulları ve Leyla Güven
HDP'li milletvekilleri Musa Farisoğulları ve Leyla Güven

AYM Genel Kurulu toplantısında, CHP’nin yeni infaz yasasının 14 maddesinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemini gündemine aldı. Başvuru ile ilgili ilk incelemesini tamamlayan AYM, iptal başvurusunu esastan görüşmeye karar verdi. Mahkeme, daha önce yine CHP tarafından yeni infaz yasasının şekil yönünden iptali ve yürürlüğünün durdurulmasını istemiyle yapılan başvuru ile ilgili ilk incelemesini tamamlamış ve iptal isteminin esastan görüşülmesine hükmetmişti.

AYM'nin gündeminde ayrıca, milletvekillikleri düşürülen HDP'li Leyla Güven ve Musa Farisoğulları ile ilgili itiraz da vardı. HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç'un, Güven ve Farisoğulları'nın vekilliklerinin düşürülmesine yönelik kararın iptali için yaptığı başvuruyu görüşen Anayasa Mahkemesi, oybirliğiyle ret kararı verdi.

#Leyla Güven
#Musa Farisoğulları
#hdp
#aym
#ret
4 yıl önce