|

Bakan Çavuşoğlu duyurdu: Serdar Kılıç Ermenistan özel temsilcisi olarak görevlendirildi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ermenistan'la normalleşme görüşmeleri kapsamında Eski Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç'ın görevlendirildiğini açıkladı.

20:47 - 15/12/2021 Çarşamba
Güncelleme: 21:44 - 15/12/2021 Çarşamba
Yeni Şafak
Eski Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç
Eski Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç

Çavuşoğlu, Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) temaslarının ardından basına açıklamada bulundu.

BAE ZİYARETİ ŞUBAT'TA

Erdoğan'ın BAE ziyaretine ilişkin çalışmaların başladığını belirten Çavuşoğlu,
"Sayın Cumhurbaşkanımızın ziyareti konusunda 14-15 Şubat için planlama yapıyoruz. 15 Şubat'ta Expo 2020'de Türkiye milli günü etkinliği düzenlemeyi planlıyoruz. Bugün muhataplarımızla da görüştük."
diye konuştu.

SERDAR KILIÇ ÖZEL TEMSİLCİ OLARAK GÖREVLENDİRİLDİ

Çavuşoğlu, Ermenistan'la normalleşme kapsamında karşılıklı olumlu açıklamalar yapıldığını vurgulayarak,
"Biz Azerbaycan ile her konuda istişare ediyoruz ve Azerbaycan'ın bilgisi dahilinde bu tür adımları atıyoruz. Kimse Azerbaycan'dan bağımsız ya da ayrı hareket edebilir miyiz diye sorgulamasın. Bir millet iki devletiz. Bunlar olumlu şeyler hepimize faydası olacak."
dedi.
Güven artırıcı adımlar atmak gerektiğine vurgu yapan Çavuşoğlu,
"Bir taraftan Azerbaycan ile Ermenistan arasında güven artırıcı adımlar atılıyor, bir taraftan da bizim de Ermenistan'la kendi aramızda Azerbaycan-Ermenistan arasındaki güven artırıcı adımlara paralel olarak atmamızda fayda gördük. Sayın Cumhurbaşkanımızın da tensipleriyle eski Washington Büyükelçimiz Serdar Kılıç'ı özel temsilci olarak görevlendireceğiz."
ifadelerini kullandı.

SERDAR KILIÇ KİMDİR?

Serdar Kılıç, 28 Mart 1958 tarihinde, Samsun'da doğdu.

TED Ankara Koleji ve 1980 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu.

Dışişleri Bakanlığına 1984'te girdi, çeşitli diplomatik görevlerde bulundu. 2006-2008 yıllarında Bakanlıkta NATO Genel Müdür yardımcısı olarak görev yaptı, 2008-2010 yıllarında Beyrut Büyükelçiliği, 2010-2012 yıllarında Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği görevinde bulundu.

2012-2014 yılları arasında Tokyo Büyükelçiliği, 2014-2021 yılları arasında ise Washington Büyükelçisi olarak görev yaptı. 23 Şubat 2021 tarihli Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle merkeze döndü.

#Mevlüt Çavuşoğlu
#Ermenistan
#Serdar Kılıç
2 yıl önce